Rubí commemora el Dia Universal dels Drets de la Infància

L'Ajuntament i les associacions de veïns del Pinar i de Les Torres programen diverses activitats

Redacció
20 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:44h
Aquest dimecres, 20 de novembre, se celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància, tot rememorant el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets dels Infants l'any 1959, i la Convenció dels Drets dels Infants el mateix dia de l'any 1989.

Aquest any,  Rubí s'ha sumat a la commemoració del 20 de novembre a través de diferents propostes repartides entre el centre de la ciutat i el barri el Pinar.

Els membres del Consell dels Infants i Joves de Rubí, acompanyats de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, han llegit el manifest pels drets dels infants a Ràdio Rubí i a la tarda s'han organitzat tallers i jocs al Centre Cívic La Cruïlla, al barri del Pinar, a càrrec de l'Associació Compartir - Grup Social Marista i l'Associació de Veïns d'El Pinar.

Aquestes activitats s'han programat amb l'objectiu de donar a conèixer la Declaració dels Drets dels Infants entre la població, i reivindicar els principis que s'hi recullen.

A més, per donar visibilitat a la celebració, i seguint la proposta d'UNICEF a les Ciutats Amigues de la Infància, la façana de l'Ajuntament s'ha il·luminat de blau a les 19h.

Celebració a Les Torres, el 30 de novembre

El barri de Les Torres celebrarà el Dia Universal dels Drets de la Infància el dissabte, 30 de novembre, amb diverses activitats infantils que ha preparat l'Associació de Veïns de Les Torres en col·laboració amb l'Ajuntament.

L’Associació veïnal del barri de Les Torres i l’Ajuntament de Rubí han preparat activitats infantils de cuina saludable, maquillatge de fantasia i una activitat de matemàtiques.

A més, l’Associació Mandegane dinamitzarà l’espai amb jocs infantils, gastronomia, música i balls típics del Senegal en una proposta que ha vehiculat el Servei de Cooperació.

El veïnat també organitzarà un mercat de segona mà.