Veïns per Rubí proposa diverses millores en la relació al teixit associatiu

La formació d'independents vol reprendre la redacció del Pla d'Equipaments i incorporar-hi un Pla de Manteniment

Redacció
21 de novembre del 2019
Veïns per Rubí presentarà, al ple del mes de novembre, una moció per reclamar determinades millores en la relació entre l'Ajuntament i el teixit associatiu de Rubí, que vol ser una mostra del suport de la formació a les diverses entitats que desenvolupen la seva activitat a la ciutat i els diversos equipaments.

El portaveu, Toni Garcia, va explicar que "les mancances que detectem principalment són el manteniment i la manca d'inversió en els equipaments" que funcionen com a seu d'aquestes entitats, com per exemple l'Ateneu. Aquestes deficiències afecten, també, les escoles de Rubí.

Una altra problemàtica que afecta directament les entitats i que els ocasiona problemes són els retards en les subvencions. Veïns per Rubí proposa, doncs, que es redacti un nou protocol per agilitzar els tràmits de les subvencions i fer-les de manera més transparent.

Entrant en detalls dels acords de la moció, Ricard Sarabia, membre de Veïns per Rubí, va explicar que és prioritari que es reprengui la redacció del Pla d'Equipaments, que s'està el·laborant des de 2016 i està en stand by; i que permeti elaborar un Pla de manteniment d'aquests equipaments en un termini de sis mesos.

També demanaran que es redacti un informe que reflecteixi totes les necessitats de les entitats, el registre de les quals s'hauria d'actualitzar: existeixen 327 entitats actives segons el Registre d'Entitats Ciutadanes, però en molts casos les dades de contacte són obsoletes o incorrectes. En aquest sentit, Veïns també proposa que es creï un portal web específic per a les entitats que reculli tota la informació del teixit associatiu de Rubí.

Veïns per Rubí no veu amb bons ulls la proposta de comprar el Vapor Nou

Respecte a la possiblitat d'instaurar un Hotel d'Entitats, Veïns per Rubí ho veu amb bons ulls però descarta que es faci a través de la compra de l'edifici del Vapor Nou, com contemplava l'esborrany del Pla d'Equipaments.

Així, i atesa la necessitat d'un nou centre cívic a Rubí que complementi els existents a Can Fatjó i El Pinar (La Cruïlla), Veïns creu que s'ha d'estudiar la millor ubicació per aquest nou equipament que consideren "una necessitat de ciutat".