Pamela Palenciano emociona als joves rubinencs amb el monòleg «No solo duelen los golpes»

Aquesta ha sigut una de les activitats destinades als joves per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Pamela Palenciano ha portat el monòleg 'No solo duelen los golpes' a La Sala
Pamela Palenciano ha portat el monòleg 'No solo duelen los golpes' a La Sala | Carla Serra
Redacció
21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:34h
Al voltant de 250 alumnes de 3r i 4t d'ESO i batxillerat dels instituts L’Estatut, Torrent dels Alous, La Serreta i l’escola Balmes han assistit aquest matí a Teatre Municipal La Sala per veure el monòleg No solo duelen los golpes, de l'actriu i activista feminista Pamela Palenciano. Es tracta d'una obra dirigida als joves que, mitjançant la ironia i l'humor, explica la seva pròpia història com a víctima de violència de gènere. 

La representació va néixer en forma d’exposició de fotografies, va evolucionar a un taller de prevenció de les violències per a instituts i, després de l’experiència de l’autora amb el teatre social a El Salvador, actualment es presenta com un monòleg. Per Palenciano "és important que els joves vegin com abans millor les desigualtats que generen violència, no només per les seves futures relacions de parella, sinó perquè també ho poden viure a casa seva, ja sigui entre els pares i les mares o sent els fills víctimes de violència intrafamiliar. Així, si ho detecten, no ho reproduiran a la seva vida".

La regidora d'igualtat, Iolanda Ferrer, ha agraït a Palenciano que portés aquesta representació a la ciutat: "És una activitat molt generosa i molt potent que va dirigida als joves, que és principalment on hem d'incidir mitjançant propostes atractives, amb un llenguatge que ells entenen i un missatge contundent". 

Palenciano, que també és l'autora del llibre Si es amor no duele, ha explicat que l'han denunciat dues vegades per adoctrinar els joves i ha demanat a aquests que donin suport a propostes com la seva, que l'únic que volen és "explicar una història real en primera persona amb un llenguatge d'anàlisi".