El Cent Patins lluita per sobreviure en una delicada situació econòmica

Així ho han explicat a l'edició del TN Comarques d'aquest migdia

El Cent Patins explica la seva situació al TN Comarques
El Cent Patins explica la seva situació al TN Comarques | TN Comarques
Redacció
25 de novembre del 2019
El Club Cent Patins de Rubí, format tot just després dels Jocs Olímpics de Barcelona i dedicat exclusivament a l'hoquei línia, passa per una situació econòmica molt delicada. Així ho van explicar membres de la directiva del club a l'equip del TN Comarques de TV3, que va visitar la pista Francesc Calvo divendres passat i ho ha fet públic a l'edició d'aquest migdia.

Fa poc més de dos anys, l'equip femení del club es proclamava campió de la Lliga Europea, la fita més gran que ha assolit el Cent Patins. Segons explica Sònia Santiago, vicepresidenta del club, "els èxits esportius van arribar tan d'hora que vam necessitar fer fitxatges per mantenir el nivell esportiu", tot i que la base la van formant perquè arribi a ser elit a llarg termini.

El futur del club, tal com van explicar a TV3, és "molt negre", i actualment els 140 jugadors que en formen part, de totes les categories, estan assumint totes les despeses, tant dels desplaçaments com del material que necessiten per entrenar-se i per jugar. Els jugadors expliquen que intenten reutilitzar el material any rere any, i són conscients de la necessitat d'aconseguir patrocinadors per mantenir l'equip a primer nivell de competició.

"Les subvencions ens arriben per la Lliga Elit Femenina, per equips masculins no en tenim; i són insuficients", lamenta la vicepresidenta del club.

En els darrers World Roller Games el club va aportar una quinzena de membres, però això "no dona diners", remarcava el periodista - el també rubinenc Xavier Bonastre -, que afegia que "el Cent Patins són una gran família que no vol desaparèixer".