Víctor Cucurull explica la gènesi del conflicte entre Catalunya i Espanya a Rubí

Una setantena d'alumnes de l'Aula d'Extensió Universitària assisteixen a la conferència de l'historiador de Rubí

Víctor Cucurull explica la gènesi del conflicte entre Catalunya i Espanya a Rubí
Víctor Cucurull explica la gènesi del conflicte entre Catalunya i Espanya a Rubí | AEUR
Redacció
26 de novembre del 2019
L'auditori de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler va acollir ahir una conferència organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària, a càrrec de l'historiador rubinenc Víctor Cucurull.

La xerrada, programada amb el títol La història amagada de Catalunya, va mutar en una explicació sobre Catalunya, Espanya: la gènesi del conflicte, un títol que segons va explicar el ponent, concretava millor la idea d'explicar els fonaments històrics de la nació catalana, objectiu principal de la conferència.

Així, Cucurull va fer un extens repàs històric documentat, començant pels primers documents escrits en català - que daten de l'any 848 -, el llibre dels jutges als usatges de Barcelona (del segle XI), les primeres Constitucions (segle XII), la convocatòria de Corts de Jaume I, on hi podien assistir tots els estaments i classes urbanes (1214), la influència de l'imperi comercial català a la Mediterrània...

Atesa l'extensió de la ponència, el temps es va esgotar i els alumnes van acordar que, de cara al proper curs, es programaria una continuació d'aquesta xerrada.

La propera activitat de l'Aula d'Extensió Universitària serà la conferència Taula rodona: migració a Catalunya: entre el discurs de l'odi i l'acollida, amb Andreu Domingo i Amadou Bocar; que tancarà el seminari sobre les problemàtiques socials a Catalunya. Serà el proper dijous, 12 de desembre, a l'Ateneu (18h).