Veïns per Rubí denuncia la tala d'arbres del barri de Ca n'Oriol

La formació acusa al govern municipal de "mirar cap a un altre costat i no protegir els arbres històrics de la ciutat"

Els arbres talats a la cantonada entre el carrer Madrid i el carrer de la Pastora
Els arbres talats a la cantonada entre el carrer Madrid i el carrer de la Pastora | Veïns per Rubí
Redacció
05 de desembre del 2019
El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) ha denuncia aquest matí a través de les xarxes socials la tala de cinc arbres a la cantonada entre el carrer Madrid i el carrer de la Pastora, al barri de Ca n'Oriol. Concretament, es tracta dels arbres que hi ha al voltant d'una obra de construcció d'habitatges de Porcelanos Grupo.  



Segons ha explicat Toni García, el portaveu de la formació, quan van començar les obres, fa aproximadament quatre mesos, ja van talar un arbre. És per això que van preguntar al govern de Rubí, en el marc d'un ple municipal, si també talarien la resta d'arbres i van demanar que els protegissin, però el govern va contestar "que hi hauria dificultats per poder salvar-los, ja que al promotor els hi molestava". 

Avui, la constructora ha talat els altres quatre arbres i VR ha denunciat el fet: "Aquesta és la manera de protegir el verd urbà del govern de PSC i en Comú Podem. Uns arbres que han acompanyat diferents generacions del barri. Vam demanar al govern protegir aquests arbres i ho han ignorat. Ciutat grisa, de ciment, això tenim. Vergonyós".

Tot i que es tracta d'una decisió del promotor privat, la crítica "és que el govern municipal no té cap intenció de protegir aquests arbres històrics; deixen fer i miren cap a un altre costat", diu García. 

Hores més tard de la denúncia, l'Ajuntament de Rubí ha justificat, també mitjançant les xarxes socials, que "la dimensió dels actuals arbres és incompatible amb els habitatges que s'hi estan fent, ja que hi hauria d'haver una separació de com a mínim un metre per evitar que es pugui accedir a l'immoble des de l'arbre" i ha assegurat a la resposta que "la constructora s'ha compromès a tornar a plantar tres arbres nous, millor distribuïts a la vorera i que no interfereixin ni amb la façana de l'edifici ni amb els fanals".