mobilitat

Les noves tarifes d'ATM: quant costarà anar de Rubí a Barcelona?

Les noves tarifes entren en vigor el proper dia 1 de gener de 2020

per RubiTV.cat, 8 de desembre de 2019 a les 16:00 |
Noves tarifes a l'ATM a partir de gener de 2020 | Martí Juanola
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí s'ha anunciat l'acord de l'Autoritat del Transport Metropolità per a les noves tarifes de transport públic, que entraran en vigor a partir de l'1 de gener de 2020. Aquestes noves tarifes redueixen el preu dels títols de transport per viatges habituals, i en canvi encareixen el dels viatges puntuals.

Així, des de l'1 de gener de 2020 anar de Rubí a Barcelona (2 zones) costarà, per un sol viatge, 3,40€; 30 cèntims més que fins ara. El bitllet senzill d'una zona valdrà 2,40€.


L'antiga T-10, que passarà a dir-se T-casual, costarà 22,40€ per dues zones; 11,35€ per una zona tarifària. La gran novetat d'aquest títol de transport és que serà unipersonal, és a dir que no permetrà que dues persones o més l'utilitzin per al mateix viatge. Per a aquests casos, s'ha creat una nova targeta, pensada per a grups nombrosos - com ara escolars o esportius -, la T-grup, que permetrà fer 70 viatges en 30 dies i valdrà 79,45€ per una zona i 156,80€ per dues.

L'actual T-10 passarà a ser unipersonal a partir de l'1 de gener, i els usuaris les podran utilitzar fins el 29 de febrer. En cas de no voler utilitzar-los com a unipersonals, es podrà acudir als Punts d'Atenció i l'import del títol no exhaurit serà retornat al client.


Rebaixa sense precedents dels títols de transport per a usuaris habituals

La "revolució tarifària" - en paraules del conseller de Territori, Damià Calvet - es troba sobretot en els títols de transport per a viatgers que utilitzen el transport públic de manera molt habitual, amb una rebaixa de preus sense precedents en l'antiga T-Mes i la T-Jove.

Pel què fa a la T-Mes, passarà a dir-se T-Usual, i el seu preu es redueix un 25%, passant dels 54€ als 40 (1 zona) i dels 72,70€ als 53,85 (2 zones).
 

 

Participació