Nova jornada de recollida de joguines per l'Associació Compartir

Les joguines per l'ASAV s'han de portar a la Deixalleria Municipal abans del 20 de desembre

La ciutadania pot portar totes aquelles joguines que estiguin en bon estat
La ciutadania pot portar totes aquelles joguines que estiguin en bon estat | Ajuntament de Rubí
Redacció
10 de desembre del 2019
Coincidint amb l'època nadalenca, l'Ajuntament de Rubí fa una crida a la ciutadania a reutilitzar joguines i donar-les a aquelles associacions que treballen per a infants i famílies en situació de vulnerabilitat.

Les joguines que es poden aportar a aquesta campanya solidària han d’estar en bon estat, no ser bèl·liques ni sexistes. Jocs de construcció, trencaclosques, bicicletes i patinets, instruments musicals, ninots, contes i jocs de taula en són alguns exemples.

Tots aquests objectes s’han de portar a la Deixalleria Municipal, ja sigui a la de Cova Solera o a les diferents parades de la deixalleria mòbil, fins al 20 de desembre. Tot el material recopilat es destinarà a l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV), que posteriorment lliura a aquelles famílies amb infants i que tenen pocs recursos. 

D'altra banda, l'alumnat del Pla de Transició al Treball de Rubí del perfil d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, inclòs al Programa de Formació i Inserció, també promou una recollida de joguines, en aquest cas destinades a l’Associació Compartir-Grup Social Marista.

L’acció solidària va tenir lloc el passat dia 5 de desembre, i es tornarà a repetir avui, dia 10, a la plaça Catalunya. Les persones que vulguin donar alguna joguina en bon estat la podran portar durant aquests dies a la parada habilitada, entre les 10 h i les 13 h.

Amb aquesta acció no només es col·labora en una causa solidària, sinó que, a més, s’evita la generació de residus, donant un segon ús a les joguines. Per tant, totes aquelles joguines trencades o en mal estat també s’han de dipositar a la Deixalleria Municipal, on fan el tractament adequat d’aquest tipus de residus.