Rubí Sense Abocadors convoca diverses reunions informatives sobre Can Balasc

La Plataforma ja té a punt les al·legacions al nou Projecte d'Actuació Específica

Redacció
10 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:12h
Imatge d'una manifestació contra l'abocador de Can Balasc
Imatge d'una manifestació contra l'abocador de Can Balasc | Plataforma Rubí Sense Abocadors
La Plataforma Rubí Sense Abocadors celebrarà aquesta setmana diverses reunions informatives, de caire sectorial, al voltant de l'abocador de Can Balasc, l'obertura del qual podria ser una realitat en els propers mesos, després que l'empresa gestora presentés de nou el Projecte d'Actuació Específica (PAE) per aconseguir la llicència d'obertura de l'abocador.

Des del passat 22 de novembre, dia en què es va fer públic el PAE amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província, la Plataforma ha estat preparant al·legacions al projecte, i les farà públiques per compartir-les amb la ciutadania i que se'n presentin el màxim nombre possible. El termini per presentar-les, que és de trenta dies naturals des que el document es troba en exposició pública, finalitza el proper dia 22 de desembre.

Paral·lelament a aquest procés d'al·legacions, la Plataforma ha organitzat diverses reunions informatives: aquest mateix dijous a l'escola Rivo Rubeo, el dissabte a Can Serrafossà i el diumenge als Avets.

De cara a dilluns, 16 de desembre, la Plataforma convocarà una reunió oberta a tota la ciutadania, a l'Ateneu Municipal, i que comptarà amb experts legals i mediambientals, per resoldre tots els dubtes que puguin sorgir al respecte. La trobada serà a les 18h.

La Plataforma continua sense ser considerada part interessada

Després d'haver-ho demanat en diverses ocasions, la Plataforma lamenta que des de l'Ajuntament encara no se'ls ha reconegut com a part interessada en tots els tràmits que afecten al futur abocador de Can Balasc. Ser part interessada, a més, agilitzaria el procés de presentació d'al·legacions.

Si se'ls considerés, com ja han explicat, podrien haver tingut accés al document del PAE - que va entrar per registre el 24 d'octubre - molt abans que l'Ajuntament els ho comuniqués de manera oficial el dia 18 de novembre en el marc d'una Mesa d'Abocadors.

En aquest sentit, la plataforma ha expressat que "nosaltres no tenim por ni de TMA ni de que ens caigui cap querella, només tenim por de l'abocador".