societat

​El jutge ordena a Bellaterra que retiri les pilones del Camí Antic de Sant Cugat

La sentència també obliga a la retirada de la senyalització vertical complementària i comporta que l'EMD hagi de pagar les costes del judici

per Redacció , 28 de gener de 2019 a les 14:00 |
Les pilones a Bellaterra | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jutjat del Contenciós administratiu número 14 de Barcelona ha fallat a favor de l'Ajuntament de Cerdanyola i obliga l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra a retirar les pilones instal·lades al Camí Antic de Sant Cugat. Fonts municipals asseguraven que la instal·lació va ser "duta a terme unilateralment per l'EMD".

La sentència, dictada el 10 de gener, ordena a l'EMD de Bellaterra el cessament i la retirada de les dues pilones instal·lades al Camí Antic de Sant Cugat, així com de la senyalització vertical complementària.


El govern de Cerdanyola indica en un comunicat que "no és partidari de judicialitzar les relacions" entre l'Ajuntament i l'EMD de Bellaterra, però que en el cas de les pilones "s'hi ha vist abocat a fer-ho per l'actuació unilateral de l'ens autònom per entendre que ha retallat l'accés universal i lliure a una zona del municipi". Fonts municipals recorden que "prèvia a aquesta sentència, el mes de maig la justícia ja es va pronunciar en el mateix sentit que ara es ratifica".

El govern local espera que l'EMD de Bellaterra no impugni la sentència i la compleixi i simultàniament fa una "crida a un diàleg constructiu que permeti trobar solucions al trànsit i la seguretat a la zona afectada", amb la participació de totes les parts implicades, EMD Bellaterra, Ajuntament i cossos policials.


En aquest sentit l'Ajuntament apunta que va fer un estudi i elaborar una proposta per pacificar i regular el trànsit enviada a l'EMD de Bellaterra perquè la valorés, però que l'EMD "va manifestar que ho faria en conèixer-se la sentència". Un cop s'ha fet pública, el govern municipal espera la valoració de l'EMD i es mostra "favorable al diàleg entre les parts" per a resoldre la situació.

 

Participació