Continuen les queixes de l'AMPA de la Schola sobre el manteniment del centre

El president de l'AMPA ha denunciat que l'escola encara no ha rebut cap notícia sobre l'acord aprovat el mes de maig per modernitzar i millorar l'edifici del centre

Goteres i bassals, unes de les problemàtiques del centre escolar
Goteres i bassals, unes de les problemàtiques del centre escolar | AMPA de la Schola
13 de desembre del 2019
Fa més d'un any que la comunitat educativa de l'Escola la Schola denuncia les mancances que pateix el centre mitjançant les xarxes socials. El passat mes de febrer, i l'AMPA va publicar un comunicat denunciant la situació del centre en aquell moment i des de Rubitv.cat vam parlar el president de l'AMPA, Juanfra Hueso, el qual va explicar alguns dels problemes del centre com l'ascensor, filtracions d'aigua, el mal estat de les joguines del pati o la calefacció.

Davant de les contínues denuncies, el ple municipal va aprovar, el mes de maig, la proposta d'acord de Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Rubí sobre el compromís de modernització i millora de l'edifici de l'escola Schola per tal de donar resposta a les diverses problemàtiques assenyalades. Així, es va acordar crear un grup de treball entre el Consell Escolar de l'Escola Schola, la Generalitat i l'Ajuntament, per tal d'identificar, inventariar i acordar les actuacions necessàries per garantir el bon funcionament de l'escola, establint un pla de treball i d'actuació programat.

Gairebé un any després, la comunitat educativa ha tornat a denunciar públicament a les xarxes socials el mal estat de l'escola:



Juanfra Hueso ha dit que des que es va aprovar l'acord, no han sabut res més del projecte de modernització del centre. Segons explica, en els últims mesos "han fet un munt de petites accions, però sempre que plou segueix entrant aigua i, per tant, aquesta reparació no està feta". També ha dit que algunes de les problemàtiques de fa un any, com la calefacció o l'ascensor, sí que s'han solucionat, "però encara calen moltes millores i pensem que per solucionar el problema amb les pluges s'hauria de fer un passadís nou". En aquest sentit, considera que "l'Ajuntament de Rubí no té un pla de manteniment de les escoles públiques de la ciutat, i el nostre centre necessita un pla adequat i coherent amb els 100 anys que té".

Hueso ha explicat que després de fer pública la queixa, l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb el centre per informar-los que la setmana vinent el regidor d'Infància i Educació, Victor García, es reunirà amb la comunitat educativa de la Schola.

El president de l'AMPA espera que la reunió serveixi per tirar endavant el projecte de millora i modernització de l'edifici i per rebre resposta de les "múltiples instàncies que hem enviat des de l'escola a l'Ajuntament".