L'Ajuntament suspèn en inversions i manteniment als polígons industrials, segons una enquesta de la Cecot-Rubí

La pavimentació, l'aparcament i la millora dels accessos, les inversions més necessàries; i la reparació ràpida dels desperfectes a la calçada i les voreres, la demanda gairebé unànime de tots els polígons

Un polígon industrial de Rubí
Un polígon industrial de Rubí | Localpres
16 de desembre del 2019
La Cecot-Rubí ha compartit amb els seus socis els resultats de l'enquesta que van engegar per conèixer l'opinió de les persones que treballen a algun dels polígons de la ciutat sobre el seu estat actual i les millores que creuen necessàries.

L'enquesta va comptar amb un total de 411 participants i té un nivell de confiança del 95% i un marge d'error de 4,1% per a les dades generals, mentre que les dades que descriuen les valoracions per a cada un dels polígons són orientatives, segons ha informat Cecot-Rubí.

Els resultats d'aquesta enquesta s'han compartit amb l'equip de govern de l'ajuntament de Rubí, amb qui s'ha acordat la creació d'un grup de treball liderat pel departament de Promoció Econòmica del consistori, amb representació de tècnics municipals i representants dels PAES, "amb l'objectiu d'establir un possible pla de treball per fer les millores necessàries durant el present mandat", incorporant els resultats al Pla Director de Polígons.

L'Ajuntament suspèn en inversions i manteniment als polígons industrials

Tot i que l'estat general dels polígons rep un aprovat just (4,5 sobre 9), els treballadors dels polígons industrials suspenen l'Ajuntament per les inversions i el manteniment que fa als PAE, amb un 3,4. Els enquestats també suspenen les xarxes de comunicació com la banda àmplia o la fibra òptica, amb un 4,3.

Un 62% dels enquestats creu que les inversions i el manteniment que fa l'Ajuntament de Rubí als polígons no són satisfactòries: un 32,6% diu que són gens satisfactòries, i un 29,4% que són poc satisfactòries.

Per polígons, els de Rubí Sud són els que pitjor valoren el paper del Consistori, amb un 1,2 sobre 9, mentre que la valoració més alta - i de fet, la única que aprova la gestió de l'Ajuntament - ve dels treballadors de La Llana i Can Serra, amb un 4,5. Rubí Sud també dona valoracions molt baixes als altres dos aspectes pels quals se'ls ha preguntat: un 2,1 a l'estat de les xarxes de comunicació i un 2,3 a l'estat general dels polígons.

Qui millor valora l'estat general del polígon industrial són, també, els enquestats del polígon La Llana / Cova Solera, amb un 5,7; i els que estan més satisfets amb l'estat de les xarxes de comunicació són els del polígon de Can Jardí.

Les inversions més prioritàries: la pavimentació, l'aparcament i la millora dels accessos

Pel què fa a les inversions, els aspectes més importants on els treballadors i empresaris dels polígons creuen que s'hi haurien d'abocar més recursos són la pavimentació de calçades i voreres i la millora d'accessos als polígons, amb una valoració del 7,2 i del 7,1 (en una escala del 0 al 9) respectivament. De fet, gairebé un 60% de la mostra considera que ambdues millores són molt necessàries.

La creació de llocs d'aparcament (6,9), la millora de la il·luminació (6,7) i la retolació i senyalització del polígon (6,4) són els altres elements que millorarien, mentre que gairebé un punt per sota hi ha l'enjardinament del polígon o el clavegueram (5,6). Tampoc és d'una importància molt rellevant (4,5) la creació del carril bici o l'abastament d'aigua. Més de la meitat dels enquestats (52,6%) creu que és molt necessària la creació de nous llocs d'aparcament.

Les inversions més prioritàries difereixen segons els polígons: a Rubí Sud i a Can Jardí es reclama principalment la pavimentació de les calçades (8,8 i 7,9 respectivament), mentre que la prioritat per als treballadors de Cova Solera és la millora dels accessos (8). La creació de nous llocs d'aparcament és la inversió que els polígons de Can Rosés (7,4), La Llana i Can Serra (8,4) i el Molí de la Bastida (7,9) consideren més necessària.

La reparació ràpida dels desperfectes de la calçada i les voreres, reclamació gairebé unànime de tots els polígons de Rubí

Pel què fa al manteniment, destaca la demanda de reparació ràpida dels desperfectes de la calçada i les voreres (7,8), i una mica per sota hi ha la neteja d'herbes (7,4), la presència de patrulles de la guàrdia urbana (7,3), la neteja dels carrers, la calçada i les voreres (7,2), el manteniment dels fanals (7,1) i la recollida d'escombraries (7). L'aspecte menys important, amb un 6,6 de valoració mitjana, és la revisió i substitució dels senyals en mal estat.

De fet, en pràcticament tots els aspectes, més del 80% dels enquestats contesten que creuen que són entre molt i força necessaris. En el cas de la reparació ràpida dels desperfectes, un 70% la valora com a molt necessària per al correcte funcionament dels PAE, i gairebé un 60% diuen que és molt necessari que es millori la neteja, la recollida d'escombraries i la presència de patrulles.

La neteja i la recollida d'escombraries són els aspectes que un 83% dels enquestats considera molt o força necessari, mentre que un 82% respon que caldrien més patrulles de la policia municipal.

Dels sis polígons, cinc han valorat com a més necessària la reparació ràpida dels desperfectes, destacant els del polígon Rubí Sud amb un 8,8, un punt per sobre de la mitjana general. En canvi per als treballadors de La Llana i Can Serra aquesta seria una actuació menys necessària (6,4), per sota de la presència de patrulles policials (6,8) o la recollida d'escombraries (7).