1 de 10
equipaments

La Biblioteca Municipal ja té a punt la programació del primer semestre de 2019

Les activitats intantils tenen tenen un gran pes

La Biblioteca Municipal de Rubí | RubiTV.cat
per RubiTV.cat, 28 de gener de 2019 a les 16:01 |
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà desenes d’activitats aquest primer semestre de 2019.

La programació arrencarà el proper dia 6 de febrer, amb la primera sessió d’un taller d’escriptura creativa, a càrrec de Gracia Pérez, que tindrà tres sessions, els dimecres 6, 13 i 20 de febrer a les 11h.


La Sala d’Exposicions de la primera planta acollirà, fins el 28 de febrer, l’exposició Retrats d’Antoni Marsal. Entre el 4 i el 30 de març s’hi podrà veure la mostra Drets sexuals i reproductius a l’Índia rural, de la Fundació Vicente Ferrer. L’1 d’abril s’instal·larà l’exposició Mujeres al natural, d’Ingrid Llorens, Montse Cazcarra i Javier Alvarez, fins el 31 de maig, i també el Trastlab del Caçador de Trastets, en aquest cas fins el 30 de juny.

Entre el març i el juny hi haurà quatre sessions de formació en idiomes, a càrrec de British House Rubí. La primera, Anglès per a la feina, serà el 7 de març a les 19.30h a la Sala de reunions. La segona serà el 25 d’abril, en el mateix horari i lloc, i portarà per títol English & Friends around the world. Aquesta sessió es repetirà els dies 18 de maig i 8 de juny en horari de matí (11h) a l’auditori de l’equipament. El dia 11 de maig hi haurà una sessió adreçada a les persones que estiguin estudiant pel First Certificate i la selectivitat, a les 11h a l’auditori.


L’auditori acollirà dues trobades literàries durant aquest semestre. El dia 28 de febrer hi haurà una trobada amb l’autora Blanca Busquets (18.30h), i el 21 de març, se celebrarà el Dia de la Poesia, amb Miquel Desclot i Lectors, al tren!, a les 18h.

Els dies 30 d’abril, 7 i 14 de maig, es farà un curs de coaching, titulat Lidera tu vida en 10 pasos, a càrrec d’Esther Garcia Peñuelas de Mente Positiva.

La programació de la Biblioteca també comptarà amb activitats de caire divulgatiu. El 26 de febrer a les 19h hi haurà el cinefòrum de la pel·lícula A quemarropa el amor, amb Carlos Ernesto García i Dani Pernas. El 2 d’abril, a les 18h, en motiu del Dia Internacional de conscienciació sobre l’autisme, l’associació RubíTEA organitzarà una activitat a l’auditori.

El 26 d’abril, a les 18h, l’auditori acollirà l’acte d’inauguració de la setmana de la terra, amb l’activitat Parlant de la Terra. Finalment, el 5 de juny, Eva Gonzàlez explicarà el seu conte El viatge de l’elefanta Sara i oferirà un taller d’alforges, a les 18h a l’auditori.

Montse Deza oferirà tres sessions d’un taller d’artesania, els dies 15, 22 i 29 de març, a les 11h a l’auditori de la Biblioteca, i el dia 26 de març, un taller de cuina semifreda adreçat a famílies amb nens de 7 a 12 anys. Aquest taller serà a l’auditori a les 18h.

El dissabte, 9 de febrer, arrencarà l’activitat del Caçador de Trastets anomenada Trastlab, que tindrà diverses sessions en dissabte, a les 11h. El primer matí es dedicarà a Estampació amb pintura, per a famílies amb nens de 5 a 10 anys, a càrrec de Catàrtic.

Els dissabtes 23 de febrer i 9 de març hi haurà el taller Stop motion, també per a famílies amb nens d’entre 5 i 10 anys, a càrrec de Drac Màgic. El 23 i el 30 de març, l’artista rubinenc Quim Conca oferirà un taller de dibuix. Finalment, els dissabtes 6 i 13 d’abril el fotògraf Carles Mercader farà un taller de fotografia Creem una estenopeica (Pinhole), adreçada a famílies amb nens d’entre 8 i càmera 12 anys.

Continuen les activitats adreçades als infants

Els nens i nenes de Rubí tenen un especial protagonisme en la programació de les activitats de la Biblioteca municipal, amb una desena d’activitats per a infants de diverses edats.

El 16 de febrer s’inicia el cicle Nascuts per llegir, per a nens de 0 a 3 anys, amb sessions els dies 16 de març, 13 d’abril, 11 de maig i 8 de juny a les 11h a la Sala de Petits Lectors.

També continuarà l’Hora del Conte per a menuts, adreçada a infants d’1 a 4 anys, amb quatre sessions que es realitzaran a la Sala de Petits Lectors a les 18.15h. Les dates d’aquesta activitat seran el 12 de febrer, el 12 de març, el 14 de maig i l’11 de juny.

Aquestes dues activitats tenen places limitades, i és necessari realitzar la inscripció quinze dies abans de la sessió.

L’Hora del Conte per a infants entre 4 i 8 anys es realitzarà a les 18h a l’Auditori, els dies 6 i 20 de febrer, el 20 de març, el 10 d’abril, el 8 i el 22 de maig i el 12 de juny.

Kids&Us continua oferint L’Hora del Conte en anglès, per a infants d’entre 1 i 7 anys, els dissabtes a les 11h. Hi haurà sessions de contes en anglès, en aquest cas a l’Auditori, els dies 2 de febrer, 16 de març, 27 d’abril, 25 de maig i 15 de juny.

Una de les sessions de l’Hora del Conte anirà a càrrec de RubíTea, en motiu del Dia Internacional de l’Autisme. Serà el dia 4 d’abril a les 18h, a la Sala de Petits Lectors.

L’acadèmia British House ofereix dues activitats, els dissabtes a les 11h a l’Auditori. En el marc de l’activitat Arts&Crafts, realitzaran quatre sessions dedicades a dies assenyalats: el 16 de febrer al Valentine’s Day, el 2 de març, Easter&Arts; el 13 d’abril al St George’s Day i l’1 de juny, Summer Crafts. Pel què fa a l’activitat Story Time, el 6 d’abril es visionarà la pel·lícula Brave i el dia 4 de maig, Mulan. Aquestes activitats estan adreçades a infants d’entre 4 i 8 anys.

El 19 de març i el 4 de juny s’oferiran dos tallers d’art i literatura NarrArt, adreçats a infants de 4 a 8 anys. Els tallers seran a les 18h a la Sala de Tallers o a l’Auditori, i és necessari apuntar-s’hi amb antelació.

Dins del cicle RubiCine per a infants a partir de 4 anys, es projectaran les pel·lícules Hotel Transilvania (25 de febrer), Smallfoot (25 de març), Los increíbles 2 (15 d’abril) i Flash: Lego (13 de maig). Abans de cada pel·lícula es projectarà un curtmetratge ofert pel cicle #eldiamescurt. Les projeccions seran a les 18h a l’Auditori.

Ja al juliol, s’iniciarà el cicle Juliol Bandarra!, adreçat a joves a partir dels 16 anys, tots els dilluns a les 18h a l’Auditori.
 

 

Participació