Rodalies

Les línies R3 i R4 de Rodalies, tallades aquest dissabte per les obres de Glòries

L'interrupció del servei s'allargarà fins al 5 de gener

per RubiTV.cat, 19 de desembre de 2019 a les 13:00 |
Obres de la plaça de les Glòries de Barcelona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El servei de les línies R3, R4 i R12 de Rodalies quedarà interromput entre les estacions barcelonines d'Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal a partir d'aquest dissabte i fins al diumenge 5 de gener, degut a les obres de construcció dels túnels vials de la plaça de les Glòries. 

És a dir, els trens procedents de Vic i Manresa que iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Arenal. Per continuar el viatge els passatger podran optar per la línia 1 del metro, que s'atura a les estacions de Rodalies d'Arc de Triomf i Catalunya, entre d’altres. En aquest període TMB reforçarà el seus servei amb tres trens en hora punta, els dies laborables.


Pel que fa al bus llançadora, aquest circularà entre les estacions de Sant Andreu Arenal, La Sagrera (L1, L5, L9 Nord i L10 de Metro) i Clot Aragó (R1, R2, R4 sud de Rodalies i L1 i L2 de Metro) per l’Avinguda Meridiana. Aquest servei de reforç es prestarà diàriament entre les 06.00 i les 10.00 i de 16 a 20.00 hores amb busos articulats de TMB i una freqüència de 7-8 minuts.

Els talls es programaran aprofitant les vacances de Nadal, que és quan baixa el volum de passatgers.


Les afectacions

Durant l'execució de les obres, les línies R3 (L'Hospitalet-Vic-Puigcerdà), R4 Nord (Barcelona-Manresa), R12 (Barcelona-Lleida per Manresa), i R4 sud (Barcelona-Sant Vicenç de Calders per Vilafranca) tindran afectacions en el seu servei al restar interrompuda la circulació entre Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf.

Els tres de la línia R4 sud (Sant Vicenç de Calders-Badalona) circularan amb normalitat fins a Arc de Triomf i continuaran desviats cap a Badalona (passant per Clot Aragó) on iniciaran o finalitzaran el seu recorregut.

Els serveis de la línia R12 circularan desviats per Passeig de Gràcia, per la qual cosa no efectuaran parada a Plaça de Catalunya, Arc de Triomf, Sant Andreu Arenal i Torrebaró.

Durant el període d’obres i amb l’objectiu de facilitar i simplificar l’operació ferroviària que es durà a terme a Sant Andreu Arenal es modificaran els horaris dels trens de les línies R3 i R4.

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels viatgers, s’ha acordat que els títols de transport de Renfe, no integrats, seran vàlids per a accedir al Metro a les estacions de Rambla Just Oliveras, Sants Estació, Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, La Sagrera, i Cornellà Centre.

 

Participació