Les millors innocentades del 2019 a les xarxes

Un recull de les innocentades més divertides que s'han viralitzat avui a Catalunya

NacióDigital
28 de desembre del 2019
Avui és 28 desembre i, com cada any, cal anar ben amb compte per no ser víctimes d'enganys. Com marca la tradició, aquest dissabte, dia dels Sants Innocents, han aparegut diverses bromes i notícies falses publicades tant per mitjans com per enitats i usuaris a les xarxes. A continuació, un resum de les que més han triomfat aquest 2020.

Núria Picas, secretària d'Esports de l'estat espanyol

Una de les bromes més populars ha estat la mateixa Núria Picas, en què confirmava que la diputada d'ERC i corredora Núria Picas seria la secretaria general d'Esports de l'estat espanyol si finalment hi havia un pacte entre els independentistes i el PSOE. La mateixa Picas s'ha sumat a la innocentada i ha assegurat que el càrrec "l'omplia d'orgull i satisfacció".Nou tècnic a l'Espanyol

Aprofitant els canvis a la banqueta perica, l'equip d'esports de RAC1 ha trobat una nova feina pel comentarista de la casa Dani Solsona al nou cos tècnic de l'Espanyol. La ràdio ha explicat "en exlusiva" el "nou fitxatge" del club i ha lamentat que hagi de deixar de fer les retransmissions.
De TV3 a la NASA

Però els de RAC1 no han estat els únics que han buscat feina als seus periodistes. TV3 també ho ha fet i l'escollit ha estat Eloi Cordomí, l'home del temps. Segons han explicat, és candidat a astronauta a la NASA i fins i tot el seu company Tomàs Molina s'ha sumat a la broma i li ha desitjat sort a través d'una piulada.
 Els nous ministres del govern espanyol

Una de les bromes que més víctimes ha causat aquest 28 de desembre ha estat una publicació d'Electomania, un portal especialitzat en demoscòpia espanyola, que ha fingit tenir en exclusiva tots els noms del nou executiu de Pedro Sánchez. Tot i que en alguns casos la broma es podia entreveure, la serietat de les piulades i el fet que en fessin difusió ahir a la nit, ha fet que milers d'usuaris donessin per certa aquesta notícia.

Electromania assegurava que Sánchez seria investit amb els vots del PSOE, UP, MP-Comp, Regionalistes (a excepció de CC, Foro i Navarra Suma), el PNV i EH Bildu amb l'abstenció d'ERC. Entre els ministres, situava José Bono com a Ministre d'Exteriors per "capitanejar la negociació de Brexit i Gibraltar" o l'escriptora Lucía Etxebarria com a cap de Cultura. Segons han explicat, amb aquesta innocentada volen fer una crida a la lluita contra les "fake news".
 
Cuba fitxa Lluc Salellas

El cap de llista de Guanyem Girona, Lluc Salellas, també a través de Twitter, ha anunciat que tenia una nova feina al govern cubà. Amb un toc d'ironia, Salellas ha explicat que estaria al consolat de Cuba de Barcelona. "Vencerem", ha sentenciat.
 
Alerta Solidària es passa a la cuina

L'organització Alerta Solidària també ha volgut posar cullerada al dia dels Sants Innocents. L'entitat ha publicat un "comunicat urgent" en què s'explicava que "com que Catalunya havia assolit la independència, el socialisme i el feminisme i ja no hi havia repressió", l'organització passaria a dedicar-se ara al món culinari. En aquest cas, però, la broma ha estat massa evident i els usuaris l'han enxampat amb rapidesa.