Totes les activitats de l'«Efecte E» del primer trimestre de 2020

Una cinquantena d'experiències en família als diversos equipaments municipals

La programació de l'Efecte E inclou una cinquantena d'experiències en família
La programació de l'Efecte E inclou una cinquantena d'experiències en família | Lali Álvarez - Ajuntament de Rubí
Redacció
09 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:26h
L’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies de la ciutat a través del Servei d'Educació, l'Espai Jove Torre Bassas i els diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, l'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─.

Es tracta d'una programació trimestral que reuneix tallers, cursos, xerrades, itineraris, espectacles en família i hores del conte, entre d’altres. L’Efecte E entén l’educació des d’una perspectiva viva i dinàmica, per això inclou des de narracions de contes fins a activitats musicals o teatrals, passant per propostes relacionades amb l’àmbit de la ciència o la salut.

La programació del segon trimestre del curs proposa prop de 50 experiències en família que es posen en marxa dissabte 11 de gener amb l’espectacle Zoom dins del cicle Música per a infants de l’Ateneu municipal (a les 11h el primer torn, i a les 12h el segon, amb inscripció prèvia).

Els centres educatiusmunicipals, al centre de la programació

La programació d'aquest primer trimestre de 2020 inclourà, com a novetat, dos tallers sobre dinàmiques familiars, que es faran a l'escola Schola: un curs de disciplina positiva que permetrà que les famílies repensin les seves dinàmiques (els dijous, del 23 de gener al 20 de febrer); i el taller Educar des de la connexió que exposarà fórmules per treballar els conflictes familiars fomentant l'empatia i la col·laboració (els dimarts del 3 al 17 de març).

També s’ha programat a l’escola bressol La Bruna la xerrada Vull entendre el meu nadó. Què necessita de mi i de l’entorn a càrrec de Cristina Oliva Díaz, assessora de maternitat i doula (18 de febrer a les 17.30 h), adreçada a pares i mares novells.

L’escola Montessori se suma a la programació de l’Efecte E d’aquest segon trimestre obrint a tothom la seva Matinal Maker l’1 de febrer. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte Magnet, de la Fundació Jaume Bofill, que promou les aliances dels centres educatius amb institucions d’excel·lència en un camp del coneixement específic per tal de transformar metodològicament el treball de les escoles. L’Escola Montessori treballa amb el lema Connecta’t al Montessori! amb el suport de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya per integrar processos de creació i fabricació en els quals l’alumnat ha de materialitzar les seves idees a través de la fabricació digital.

Finalment, els Mossos d’Esquadra de Rubí tornaran a oferir una xerrada sobre les relacions filio-parentals a l'auditori del Rubí Forma, el 5 de febrer a les 17.30 h.

En tots els casos, cal inscripció prèvia.

Diversos equipaments municipals se sumen a l'Efecte E

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler és sempre un espai rellevant dins de la programació de l’Efecte E i hi aporta activitats com l’Hora del Conte, l’Story Time (Hora del Conte en anglès) o el Nascuts per Llegir, entre d’altres.

Igualment, el programa inclou els cicles Música per a petita infància ─ que ofereix espectacles recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─, el Teatre per a petita infància i les activitats dedicades a l'art i la creativitat i a la ciència i la tecnologia per a nens i nenes de 6 a 11 anys de l’Ateneu Municipal. Les inscripcions per a totes aquestes activitats ja estan obertes.

El Museu Municipal El Castell (MMUC) se suma a la programació amb el cicle Diumenges al MMUC: un espectacle de titelles (15 de març a les 12h), i El Celler amb la proposta Obert per a Famílies, amb un taller sobre el poder de l'alquímia (14 de març a les 12h).

El programa Efecte E també contempla els espectacles familiars del Teatre Municipal La Sala en col·laboració amb La Xarxa: Oopart (12 de gener a les 18.30h), Baobab (9 de febrer a les 12h) i Míster Arlet (15 de març a les 12h).

Finalment, l’escola municipal de música Pere Burés s’afegeix a l’Efecte E amb el taller Toca-teclat adreçat a famílies amb infants de 8 a 13 anys que no estiguin matriculats al centre (28 de febrer a les 18.30h i les 19.30h) i la proposta Mary Poppins i les seves cançons, que oferirà el visionat de la pel·lícula per descobrir-hi el paper de la música (18 de març a les 17.30h).

Descarrega't el document amb la programació completa de l'Efecte E.