Rubí és el municipi barceloní on més ha augmentat el preu del lloguer l'any 2019, segons Idealista

Les rendes de l'habitatge a Catalunya han augmentat un 4,4%

Entre els municipis barcelonesos, Rubí és el que ha experimentat un major creixement
Entre els municipis barcelonesos, Rubí és el que ha experimentat un major creixement | Adrià Costa
NacióDigital
10 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:12h
Les rendes de l'habitatge a Catalunya s'han incrementat un 4,4% el 2019, fins a situar-se en 14,2 euros per metre quadrat, segons l'informe d'evolució del preu de lloguer elaborat per Idealista.

A la demarcació de Barcelona, els preus han crescut un 2,4% en els darrers dotze mesos, essent el de Rubí el municipi on més ha augmentat, un 15,9%.

El preu a Barcelona ha continuat amb la tendència de moderació, amb un augment de l'1,9%, fins a 16,5 euros per metre quadrat, el preu més elevat de l'Estat. A Barcelona ciutat, el preu mitjà del lloguer ja ha superat els 1.000 euros i l'increment ha estat de l'1,9%.

"Tensions a l'alça" pel decret llei en matèria de lloguer

El cap d'estudis d'Idealista, Fernando Encinar, ha assegurat a través d'un comunicat que esperaven que 2019 "fos un any de normalització dels preus del lloguer, fins i tot de caigudes", però el decret llei en matèria de lloguer que va ser aprovat definitivament durant la primavera "li va donar la volta a la tendència, amb tensions a l'alça dels preus".

"El que hem viscut el 2019 hauria de posar-nos en alerta contra les noves iniciatives legislatives que penalitzin el mercat de lloguer. Totes les mesures coercitives que es prenguin, com intentar controlar artificialment els preus, poden tenir justament l'efecte invers al desitjat", ha afegit.

A escala estatal, el preu del lloguer ha augmentat un 4,8% el 2019, amb un preu per metre quadrat mitjà de 10,9 euros mensuals. Madrid ha experimentat un creixement anual del 4,4%, fins a 16,1 euros per metre quadrat, la segona ciutat més cara de l'Estat després de Barcelona.