1 de 10
aup

L'AUP fa balanç del 2019 i comença a planificar el 2020

L'Assemblea renova el suport de la formació a la coordinadora de les Candidatures Alternatives del Vallès

L'AUP fa balanç del 2019 i comença a planificar el 2020 | Marta Casas
per RubiTV.cat, 31 de gener de 2020 a les 11:00 |

L'AUP va celebrar, el passat 11 de gener, la primera assemblea de l'any 2020 per tractar diversos temes, principalment el tancament econòmic de l'any 2019 i debatre sobre qüestions com el suport a les Candidatures Alternatives del Vallès o l'adhesió al Consell Local per la República, a més dels temes proposats per les diverses comissions de treball de la formació.

El balanç econòmic de l'AUP, que segons expliquen, es publica per "posar en valor que els diners que rebem són públics i considerem que la transparència és un valor bàsic en la gestió pública". Així, durant el 2019 l'AUP ha ingressat un total de 35.675€, una part dels quals (5771) provenen de la part del sou a la qual renuncien els portaveus del grup municipal, Jordi Muntan durant els primer sis mesos i Betlem Cañizar durant els sis darrers. Aquests diners es destinen al retorn social de projectes per a la ciutat.Per altra banda, l'Alternativa manté la seva renúncia a la contractació de persones alliberades a càrrec de pressupost municipal. Actualment, doncs, juntament amb Veïns per Rubí és un dels grups municipals que no ha contractat aquesta persona.

Pel que fa a despeses, es manté l'aportació al projecte del CRAC, que s'enfila fins els 31.913€ durant el 2019, mentre que s'han destinat 4.500€ a Comunicació i 1.215€ a despeses de fiscalització de la tasca del govern municipal. Un altre gruix de la despesa, uns 3.500€, s'ha destinat al suport econòmic a la lluita legal contra l'obertura dels abocadors a Rubí.
Territori, feminisme i habitatge, les tres comissions en funcionament

L'Assemblea de l'AUP s'articula en diverses comissions de treball, que intenten mantenir un ritme més pausat que el que requereix la tasca institucional. Així, a l'assemblea de dissabte les tres comissions que es troben en funcionament actualment, sobre territori, feminismes i habitatge, van presentar el balanç de la feina feta i les propostes de cara al futur, a mig o llarg termini.

Les dues primeres comissions estan treballant en dos mapejos de la ciutat, un sobre espais verds i un altre sobre urbanisme i gènere per construir una ciutat vivible; mentre que la comissió d'habitatge es troba en una fase més inicial.

L'AUP renova el seu suport a la coordinadora de Candidatures Alternatives del Vallès

Les eleccions municipals de 2019 van reconfigurar en certa manera el mapa polític pel què fa a les candidatures alternatives del Vallès Occidental, ja que no totes les formacions municipalistes van concórrer sota el mateix paraigua supralocal com ho havien fet l'any 2015, com és el cas de Decidim Ripollet i Totes Fem Badia.

En aquest sentit, l'AUP va decidir continuar apostant per aquesta coordinació entre candidatures alternatives, i participarà de manera regular en les reunions que tracten qüestions cojuntes a nivell comarcal. Les Candidatures Alternatives del Vallès tenen actualment dos representants al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

 

Finalment, els membres de l'assemblea de l'AUP van decidir també donar suport al Consell Loal per la República a títol individual, tal com es va demanar des d'aquest espai en la declaració del passat 20 de desembre.

 

Participació