Primera concentració de l'any per exigir la llibertat dels presos polítics

Al voltant d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous a les portes de l'Ajuntament de Rubí

Al voltant d'un centenar de persones han tornat a reclamar la llibertat dels presos polítics
Al voltant d'un centenar de persones han tornat a reclamar la llibertat dels presos polítics | Carla Serra
Redacció
17 de gener del 2020
Al voltant d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous, 16 de gener, a les portes de l'Ajuntament per demanar, una vegada més, la llibertat dels líders independentistes presos. Aquesta ha estat la primera protesta del nou any convocada per Òmnium Cultural i l'ANC de Rubí.

Com s'ha anunciat darrerament, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart han complert la quarta part de la condemna pel delicte de sedició de nou anys imposada pel Tribunal Suprem, fet que els permet disposar dels seus primers permisos penitenciaris. En aquest sentit, Martí Pujol, president d'Òmnium Rubí, ha recordat que, tot i això, les condemnes "segueixen sent iguals i injustes" i que seguiran lluitant per assolir la suspensió del judici, l'amnistia dels presos i l'autodeterminació.

Durant l'acte, els representants de les dues entitats han llegir l'article Isabel-Clara Simó: una celebració de la llibertat, escrit per Vicent Partal, i ha finalitzat amb el cant de Companys no és això, el Cant dels indignats i el Cant dels Segadors.