El TSJC proposa la supressió dels jutjats de violència contra la dona de diversos municipis, entre ells, Rubí

Els plens d'alguns municipis afectats per la decisió, Esplugues i el Prat de Llobregat, ja han expressat el seu rebuig

La proposta arriba des del TSJC de descentralitzar els tribunals
La proposta arriba des del TSJC de descentralitzar els tribunals | Adrià Costa
NacióDigital
17 de gener del 2020
Actualitzat el 23 de gener a les 12:47h
El TSCJ ha proposat la descentralització dels jutjats de violència sobre la dona en un únic municipi per comarca o zona, i eliminar, així, els que ara existeixen en diverses localitats de Catalunya, com per exemple a Rubí.

La Llei orgànica 1/04 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere va habilitar jutjats de Violència de Gènere (VIDO) a cada jutjat, per tal de facilitar la proximitat en el procés de denúncia i guanyar en especialització i sensibilitat. La proposta del TJC doncs, aniria en el sentit contrari adduint l’escassa càrrega de treball d’alguns d’aquests jutjats.

Alguns municipis afectats per aquesta nova distribució del sistema judicial ja han reaccionat. El plens municipals del mes de gener d'Esplugues i el Prat de Llobregat celebrats ahir dimecres van rebutjar la proposta del TSJC, ja que són precisament els que han registrat les tres últimes víctimes per violència masclista a Catalunya.

A banda de Rubí, altres municipis afectats per aquesta mesura serien Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Cerdanyola del Vallès; a més dels ja esmentats d'Espluguies i el Prat de Llobregat.