Andrés Medrano, crític amb la Cimera Catalana d'Acció Climàtica

El regidor de Sostenibilitat ha assegurat que, en matèria d'abocadors "jugarem fins al final a la via administrativa, i a la via judicial, si s'escau"

NacióDigital
17 de gener del 2020
Actualitzat el 20 de gener a la 13:12h
La primera Cimera Catalana d'Acció Climàtica, impulsada per la Generalitat i celebrada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha estat marcada per la reclamació del món local de treballar coordinadament entre les administracions per frenar l'emergència climàtica.

El regidor del Servei de Sostenibilitat i Medi de Rubí, Andrés Medrano, ha assistit a aquesta Cimera en representació de la ciutat. Medrano considera que aquesta Cimera ha estat "tot greenwashing: grans empreses, el Port de Barcelona, desenvolupament sostenible, creixement verd, green deal... però al final, les veus que hi havia eren les dels poders polítics i econòmics, sense representació de veus alternatives o de moviments ecologistes", ha lamentat.

El regidor també ha explicat que Rubí "és una cituat compromesa amb la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i utilització de fonts d'energia alternativa, però ara mateix la valoració preliminar que podem fer d'aquesta Cimera d'Acció Climàtica és que ha estat digne de la seva seu, el Teatre Nacional de Catalunya", ha ironitzat.

En referència als abocadors a la ciutat, el regidor creu que la Generalitat considera Rubí "un territori per abocar residus", i ha defensat que el Consistori esgotarà tot el recorregut necessari "perquè ningú cregui que té carta blanca per fer de Rubí la ciutat dels abocadors". Medrano ha assegurat que "tot això ho jugarem fins al final, per la via administrativa i per la via judicial, si s'escau", ha afegit.