Montse Barderi presenta «La memòria de l'aigua» al Racó del Llibre

L'autora sabadellenca va rebre el premi Prudenci Bertrana per la seva darrere obra i ha estat nomenada comissària de l'Any Teresa Pàmies

Montse Barderi.
Montse Barderi. | Aleix Freixas
Redacció
27 de gener del 2020
Montse Barderi, escriptora, periodista i filòsofa sabadellenca especialista en estudis de gènere, va rebre el Premi Literari de Girona 2019 Prudenci Bertrana per la seva darrere obra La memòria de l'aigua. A més, ha estat nomenada comissària de l'Any Teresa Pàmies. 

Barderi visitarà la llibreria Racó del Llibre el proper dimecres 29 de gener a les 19.30 h per presentar la història de tres generacions de dones: "la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització; i la Núria, néta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia. La misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació marquen les vides d’aquestes dones a la Catalunya més pobra, però també el poder de la reconciliació i de la superació determinen el destí final de les protagonistes."