Més d'una vintena d'incidències causades per la llevantada a Rubí

El Pla de Protecció Civil municipal està activat ahir des de les 14h

Un arbre caigut a l'avinguda Can Cabanyes
Un arbre caigut a l'avinguda Can Cabanyes | Cedida
Redacció
21 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:41h
L'episodi de llevantada que es va iniciar ahir dilluns arreu del territori català ha deixat, ara per ara, més d'una vintena d'incidències a la ciutat de Rubí. Ahir, abans de l'activació del Pla de Protecció Civil municipal la llevantada ja havia causat alguns desperfectes, i a la tarda van continuar.

La llevantada no ha afluixat, i Rubí continua mantenint l'alerta per fort vent i pluges intenses, i des d'ahir a la tarda fins avui al matí, l'Ajuntament ha comptabilitzat vint-i-una incidències relacionades amb el temporal; les més majoritàries per arbres caiguts o amb perill de caiguda als carrers de la Pagesia, César Martinell, Alacant i l'avinguda de Can Cabanyes, i al carrer de la Pagesia amb Lisboa, on un arbre ha caigut sobre un vehicle estacionat i li ha provocat danys.

Altres incidències estan relacionades amb elements del mobiliari urbà com la part superior d'un fanal trencat al carrer del Doctor Ferran, cablejat telefònic ocupant la via al camí Vell d'Ullastrell i al carrer dels Encantats. També, aquest matí, s'han trobat diverses tanques d'obres mogudes o caigudes a diversos punts de la ciutat.

Finalment, moltes incidències han tingut a veure amb elements d'edificis i particulars, per exemple antenes (als carrers de Lleida i Xaloc); tanques de bruc o murs (a l'avinguda Ferrer i Domingo i al carrer París); teules (al carrer Marconi); cornises (al carrer de Rossend Batlló i el passatge de Topazi); i elements com planxes metàl·liques (a la carretera de Sabadell amb Primer de Maig, i als carrers de Carrasco i Formiguera i Marconi).

A més, el camí de Can Pòlit ha quedat impracticable per als vehicles.

L'Ajuntament suspèn les activitats pròpies a l'aire lliure i recomana suspendre-les totes

Seguint les recomanacions de Protecció Civil, l'Ajuntament ha suspès totes les activitats previstes per desenvolupar-se a l'aire lliure, i recomana a totes les entitats i particulars de la ciutat que ho facin.

Algunes ja han comunicat, a través de les seves xarxes socials, la suspensió d'entrenaments o tancaments d'equipaments, per exemple.