Rubí Sense Abocadors vol preparar una gran mobilització contra l'abocador de Can Balasc

La plataforma convoca una reunió oberta el proper divendres, 24 de gener

L'abocador de Can Balasc
L'abocador de Can Balasc | RubiTV.cat
Redacció
21 de gener del 2020
Actualitzat el 22 de gener a les 9:00h
Després que el passat dimecres s'anunciés, en el marc de la Mesa d'Abocadors de Rubí, que la Generalitat havia atorgat provisionalment l'autorització ambiental a l'abocador de Can Balasc, desestimant totes les al·legacions presentades per la Plataforma Rubí Sense Abocadors, l'Ajuntament i els particulars, la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha convocat una reunió per "decidir i preparar una gran mobilització", segons ha explicat en un comunicat.

Segons la Plataforma, i així es va expressar també a la Mesa d'Abocadors, les al·legacions a l'autorització ambiental han estat desestimades "amb respostes evasivesi poc clares, basant-les en el compliment dels diferents pronunciaments judicials, els drets adquirits del promotor i una normativa ja derogada". Aquesta autorització ambiental, però, encara pot rebre al·legacions en un termini de quinze dies des que es reben les notificacions.

Paral·lelament a l'autorització ambiental s'està tramitant la llicència urbanística municipal, que es troba suspès per manca d'informe de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU), tal com es va comunicar a la Mesa d'Abocadors. Les al·legacions presentades per la Plataforma a aquest tràmit municipal tampoc han estat contestades, ara per ara.

La Plataforma considera que, "arribats a aquest punt, i al marge de les tramitacions administratives, cal traslladar la nostra oposició al projecte d'abocador també al carrer", expressa en el comunicat, i per això convoquen una reunió per tal de preparar la mobilització popular.

La reunió serà aquest divendres, 24 de gener, a les 17h a l'auditori del CRAC.