abocadors i extractives

Rubí Sense Abocadors vol preparar una gran mobilització contra l'abocador de Can Balasc

La plataforma convoca una reunió oberta el proper divendres, 24 de gener

per RubiTV.cat , 21 de gener de 2020 a les 18:00 |
L'abocador de Can Balasc | RubiTV.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després que el passat dimecres s'anunciés, en el marc de la Mesa d'Abocadors de Rubí, que la Generalitat havia atorgat provisionalment l'autorització ambiental a l'abocador de Can Balasc, desestimant totes les al·legacions presentades per la Plataforma Rubí Sense Abocadors, l'Ajuntament i els particulars, la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha convocat una reunió per "decidir i preparar una gran mobilització", segons ha explicat en un comunicat.

Segons la Plataforma, i així es va expressar també a la Mesa d'Abocadors, les al·legacions a l'autorització ambiental han estat desestimades "amb respostes evasivesi poc clares, basant-les en el compliment dels diferents pronunciaments judicials, els drets adquirits del promotor i una normativa ja derogada". Aquesta autorització ambiental, però, encara pot rebre al·legacions en un termini de quinze dies des que es reben les notificacions.


Paral·lelament a l'autorització ambiental s'està tramitant la llicència urbanística municipal, que es troba suspès per manca d'informe de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU), tal com es va comunicar a la Mesa d'Abocadors. Les al·legacions presentades per la Plataforma a aquest tràmit municipal tampoc han estat contestades, ara per ara.

La Plataforma considera que, "arribats a aquest punt, i al marge de les tramitacions administratives, cal traslladar la nostra oposició al projecte d'abocador també al carrer", expressa en el comunicat, i per això convoquen una reunió per tal de preparar la mobilització popular.


La reunió serà aquest divendres, 24 de gener, a les 17h a l'auditori del CRAC.

 

Participació