ajuntament

L'Ajuntament assegura que el procediment per nomenar la cap de Recursos Humans s'ha dut a terme de forma reglada

També manifesta que respecta la presumpció d'innocència, i més en una situació pendent de sobreseïment processal

per RubiTV.cat, 30 de gener de 2019 a les 15:45 |
L'Ajuntament assegura que el nomenament de la cap de RRHH és legal | RubiTV.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Rubí ha respost a les acusacions de la secció sindical de la CGT sobre el nomenament irregular de la cap de Recursos Humans, María Ascensión Díaz i el fet que aquesta estigui essent investigada en el marc del Cas Mercuri. Els grups municipals d'Iniciativa per Catalunya Verds i també Esquerra Republicana han demanat explicacions al Govern, a més de l'AUP, que va ser la primera formació que va denunciar-ho ahir al migdia.

Pel què fa al procediment per al nomenament com a cap de Recursos Humans, l'Ajuntament manifesta que "s'ha dut a terme de forma reglada", i assegura que "continua sent un A2 i per aquest motiu s'usa la fórmula de l'assignació temporal i provisional de funcions" amb una data de finalització.Aquesta praxis, segons l'Ajuntament, és del tot legal i usada de forma habitual en les administracions.

Aquesta fórmula s'hauria adoptat "per guanyar temps i no desproveir el servei de Recursos Humans d'un/a cap de referència davant del repte tan important que tenim com a administració, que no és altre que la regularització de la plantilla actual". En aquest procés, la figura de direcció de Recursos Humans és una peça clau.


Per altra banda, i respecte a la imputació de María Ascensión Díaz en la peça 31 del Cas Mercuri, l'Ajuntament manifesta el seu respecte a "la presumpció d'innocència de les persones, que poden ser citades només en una fase prèvia d'investigació del cas sense comportar cap atribució de responsabilitat penal, ni tan sols a mode d'indici". L'Ajuntament de Rubí afegeix, a més, que la situació processal es troba ara pendent de sobreseïment.

Finalment, des de l'Ajuntament es demana a les seccions sindicals "que no torpedinin el treball tècnic i l'ambient actual d'entesa que està permetent aconseguir grans avenços", i reclama treballar de manera conjunta i unitària cap a la regularització de la plantilla municipal".

 

Participació