PROURSA va adquirir 3 habitatges per la via del tanteig i retracte l'any 2019

Els pisos ja són ocupats per famílies en situació de vulnerabilitat

Redacció
23 de gener del 2020
La societat municipal PROURSA, que es troba en ple procés de contractació d'un nou gerent, ha tancat l'any 2019 amb l'adquisició de tres habitatges per la via del tanteig i retracte, dos que eren propietat del BBVA i un tercer de Criteria Caixa.

La compra d'aquests tres habitatges va suposar una inversió de 253.700€, que cobreix el valor dels habitatges, els seus costos de gestió, els impostos i la despesa per adequar-los. L’adquisició es va fer amb recursos ordinaris de Proursa i, per tant, no ha comportat cap endeutament per a la societat municipal.

Aquest mes de gener, la comissió d'adjudicació ha decidit destinar-los a tres famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat residencial, que entraran a viure als pisos en els propers dies pagant un lloguer social.

La regidora d'Habitatge, Ànnia Garcia, ha destacat que "es tracta de la primera incorporació d'habitatges al parc públic des de l'any 2015", cosa que marca una "línia de treball" per al Servei d'Habitatge que volen "consolidar" durant el mandat 2019 - 2023, ja que l'augment d'habitatges públics és una de les prioritats.

Una de les línies en què es vol treballar és la compra via tanteig i retracte, que es complementarà amb altres actuacions com la construcció de vivendes o la concertació de polítiques amb altres entitats públiques i privades.

La previsió inicial per al 2019 era poder comprar un quart habitatge però això no ha estat possible perquè l’entitat propietària ja hi havia instal·lat una família sense haver-ho comunicat a l’Ajuntament.