La FTC reclama abordar les «garanties de futur» dels treballadors de Continental

El sindicat no vol que la taula de negociació sigui "una maniòbra dilatadora ni una gran cortina de fum"

FTC reclama garanties de futur per a la plantilla de Continental
FTC reclama garanties de futur per a la plantilla de Continental | Carla Serra
Redacció
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:05h
Després que la setmana passada Continental anunciés la retirada de l'ERO que havia plantejat als treballadors, la secció sindical de la FTC ha reclamat que la taula de negociació, constituïda pels sindicats representats en el comitè d'empresa i la direcció de la multinacional alemanya, amb la mediació de la Generalitat, abordi les "garanties de futur" de les condicions laborals dels treballadors, i no limitar-se a la qüestió de la possible venda de la planta.

Així, la FTC considera que "és necessari contemplar i arribar a acords que ofereixin alternatives dignes i suficients per a aquelles persones que, amb reconversió o sense, vegin extingits els seus llocs de feina", explica el sindicat en un comunicat, que demana que es fixin unes condicions laborals que es mantinguin en cas que arribi un comprador. FTC també ha manifestat que aquestes qüestions, "tan dures i complexes", no es poden resoldre en els trenta dies que dura el període de consultes d'un acomiadament col·lectiu.

Amb aquestes demandes, la FTC convida l'emrpesa a "demostrar que la constitució d'una taula negociadora no és una maniòbra dilatòria ni una gran cortina de fum" per aturar les vagues.
 
En el comunicat emès per la FTC, asseguren que "no permetrem que els empleats renunciïn ara als seus drets i a l'obtenció d'indemnitzacions dignes perquè després, transcorregut un temps, el nou inversor incompleixi els compromisos adquirits i els treballadors perdin els llocs de treball en condicions molt pitjors".

Aquest seria un desenllaç similar al de l'antiga Valeo on, segons explica el sindicat, els treballadors van renunciar a les indemnitzacions a canvi de mantenir els llocs de feina amb garanties d'estabilitat de tres anys, unes promeses que "es van incomplir des del primer moment", lamenten.