Rubí posarà en marxa un concurs d'autoconsum solar compartit en l'àmbit industrial

Es tracta d'una iniciativa pionera a l'estat espanyol

Redacció
28 de gener del 2020
L'Ajuntament de Rubí, a través de la iniciativa Rubí Brilla, ha impulsat el primer concurs privat per a l'autoconsum solar compartit per a empreses de la ciutat, una convocatòria emmarcada dins la prova pilot de gestió circular del polígon Can Jardí, i que duu el nom Rubí Indústria Circular (RIC). Es tracta del primer projecte d'autoconsum solar compartit en l'àmbit industrial de l'estat espanyol.

El concurs és obert a totes les empreses instal·ladores, enginyeries, consultores o empreses de serveis energètics que estiguin interessades en instal·lar sistemes d'autoconsum solar individuals o bé compartits per a les diverses empreses participants del projecte. Així, el RIC es fonamenta en la idea que la gestió compartida dels diversos recursos dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) permetrà obtenir millors resultats en matèria d'energia, aigua, residus i mobilitat.

La realització de les bases tècniques per al concurs es va aprovar en l'assemblea general del passat 10 de juliol. L'autoconsum compartit és la principal eina per canviar l'actual model energètic, que es basa en un sistema centralitzat, fòssil i infinit, i l'agregació de diferents empreses al projecte permetrà una reducció de costos energètics, a més de possibilitar sinergies entre elles. La legislació vigent (RD 244/2019) permet l’autoconsum de repartiment estàtic que obre la porta a les comunitats energètiques i dona solucions a aquelles empreses que disposen de molt d’espai en coberta i poc consum.

Les bases provisionals del concurs es faran públiques el dilluns, 3 de febrer, i s'obrirà un període d'al·legacions. Les bases definitives es publicaran el 10 de febrer, i les propostes es podran enviar fins el dia 29. El resultat del procés de recepció es donarà a conèixer el 16 de març, d'on en sortiran tres empreses finalistes, que hauran de defensar les seves candidatures el dia 27. La resolució del procés es farà pública el dia 17 d'abril.