economia

La Cambra de Terrassa posa en marxa un servei especial per a les empreses afectades pel Brexit

El pròxim dissabte 1 de febrer s'inicia el període de transició al Regne Unit

per RubiTV.cat , 29 de gener de 2020 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les empreses de la demarcació de la Cambra de Terrassa que tinguin relacions amb el Regne Unit disposaran d'un servei especial per fer front al Brexit. El període de transició comença el pròxim 1 de febrer i per això des de la Cambra han constituït un equip especialitzat per tal de donar resposta als reptes que aquest procés pot tenir per a les empreses que intercanvien, directe o indirectament, productes o serveis al Regne Unit, que tenen algun permanent agent o distribuïdor al país, una sucursal, una filial o qualsevol mena de relació comercial amb empreses britàniques.

La Cambra ofereix una diagnosi personalitzada per saber de quina manera afectarà el Brexit a l’empresa; assessorarà en l’elaboració d’un pla de contingència per solucionar els problemes que pugui originar la nova situació en l’àmbit de tramitacions, obligacions contractuals, liquidació d’impostos, modificació de les relacions intragrup o qualsevol altra circumstància comercial que es vegi afectada per la nova situació; i donarà un suport continuat, al llarg de tot el període de transició, que finalitzarà, previsiblement, el proper 31 de desembre, per adaptar el pla de contingència als canvis que es puguin produir en aquest període.


La Cambra de Terrassa dona serviei a Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Olesa de Montserrat, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. 

Incògnites i oportunitats


Segons explica la Cambra de Terrassa, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea suposarà que deixarà d’aplicar la normativa comunitària i podrà establir la seva pròpia regulació a efectes que van des de l’etiquetatge, requisits tècnics normatius, patents i marques, fins a la necessitat de certificats o llicències per poder comercialitzar productes i serveis, entre altres.

Encara que el Brexit és un assumpte recurrent des de l’any 2016, hi ha molts d’interrogants per resoldre que s’hauran de definir al llarg del període de transició; d’aquí la importància que el nou servei de la Cambra de Terrassa inclogui un suport continuat a l’empresa al llarg de tot el procés.

 

Participació