El ple rebutja que l'Ajuntament de Rubí utilitzi l'app «M7 Citizen Security»

La proposta d'ERC ha rebut el suport de Cs i VR, en canvi l'equip de govern i l'AUP hi han votat en contra

El ple no ha aprovat la moció presentada per ERC
El ple no ha aprovat la moció presentada per ERC | Malena Manobens
Redacció
29 de gener del 2020
Actualitzat el 30 de gener a la 13:04h


El ple municipal no ha aprovat la proposta d'ERC perquè l'Ajuntament s'adherís a la xarxa de ciutats que utilitzen l'aplicació M7 Citizen Security, que van presentar fa tot just uns dies als mitjans de comunicació, i que ha rebut el suport dels grups municipals de Ciutadans i Veïns per Rubí, però el vot contrari dels 13 membres de l'equip de govern i de l'AUP.

L'AUP ha argumentat el seu vot contrari en qüestionar que no fos una aplicació de codi obert, amb la qual cosa es podia comprometre la protecció de dades dels usuaris, a més de trobar que seria més útil aprofitar una aplicació ja existent, com és Rubí Ciutat, per incorporar un servei com el que podria oferir l'app que proposa ERC. A més, la portaveu Betlem Cañizar també entén que aquesta proposta entén la seguretat ciutadana des d'una perspectiva massa individualista, i que "la millor garantia per a la seguretat és la corresponsabilitat i el suport social davant les situacions de risc".

Per la seva banda, l'equip de govern ha rebutjat aquesta proposta, com ha expressat Marta Oliva, perquè tot i entendre la seguretat i el civisme són una prioritat per al seu equip, no els convenç que es proposi una app concreta, que l'app Rubí Ciutat ja incorpora moltes de les seves funcions i que es faci via moció la proposta de contractació d'un nou servei via empresa externa. ERC, però, ha criticat que l'app Rubí Ciutat no s'actualitzi des de l'any 2008, i tampoc no coneix el seu funcionament, com es fa la vinculació de les incidències, i ha defensat el bon funcionament de l'aplicació que proposen, posant en valor també el treball en xarxa entre ciutats.

Pel què fa als grups municipals que hi han votat a favor, Ciutadans considera que podria ser molt útil per a la ciutadania tenir un contacte molt amb els serveis d'emergències, sense entrar en qüestions tècniques que han de ser, precisament, els tècnics qui les han de resoldre.

Un argument similar al que ha fet servir Veïns per Rubí, que considera que és "una bona eina" i que, salvant algunes qüestions tècniques, es podria implementar - aquesta app concreta o una altra - a la nostra ciutat.

L'equip de govern ha proposat a ERC la retirada de la moció per tal de treballar-la i buscar consens entre tots els grups, però els republicans han preferit passar a votació, mentre el govern es comprometia a revisar l'aplicació que ja està en funcionament.