ple gener 2019

PSC i Ciutadans presenten una moció de suport a les reivindicacions dels Bombers del Parc de Rubí

El Conseller Buch va anunciar ahir un augment del 67% en el pressupost de 2019 per resoldre les mancances estructurals del Cos

per RubiTV.cat , 31 de gener de 2019 a les 12:44 |
Un camió de Bombers | RubiTV.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els grups municipals del PSC i Ciutadans presentaran al ple del mes de gener de 2019 una moció conjunta per donar suport a les reivindicacions laborals del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, i per reclamar una dotació adequada de recursos humans i materials al Parc de Bombers de Rubí - Sant Cugat.

Unes reivindicacions que els bombers del Parc fan arribar des de fa anys - i que s'han intensificat en les darreres setmanes - denunciant les mancances que afecten a la prestació del seu servei.


Aquestes mancances afecten als Bombers d'arreu del país, amb mancances pel què fa efectius, recursos formatius i recursos materials i tècnics. 

El Parlament de Catalunya ja va aprovar l'any 2014 una proposta de resolució en què s'instava el Govern de la Generalitat a dotar adequadament el Parc de Bombers que dona cobertura a les poblacions de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal; amb la importància de dotar el parc d'un vehicle auto-escala.


La moció recull l'historial de greuges que ha patit el Cos de Bombers en matèria de drets laborals, com l'augment d'hores de treball de 1.790 a 1.688 o les hores extra que han de realitzar. Unes hores extra que fa unes setmanes van decidir que no farien, com a mesura de pressió al Govern de la Generalitat. Aquest fet ha fet més evident les mancances de personal fins al punt que algun Parc de Bombers del país han hagut de tancar, com per exemple el de Cerdanyola, que alguns dies no pot obrir.

Com van explicar els propis bombers de Rubí, el tancament del Parc de Cerdanyola afecta a la nostra ciutat perquè els possibles reforços per cobrir un servei han de venir des de Terrassa o Sabadell.
 
Abans que els bombers prenguessin la mesura de pressió de no fer més hores extraordinàries, els serveis mínims estaven establerts en el Parc de Rubí en 5 bombers per torn. Davant de la impossibilitat d’arribar a aquests mínims la decisió del govern ha estat reduir a 4 bombers els serveis mínims amb el consegüent risc per la prestació del servei i per la seguretat dels propis bombers. Aquesta situació encara es més greu quan el parc de Rubí és un dels 4 del país que tenen un furgó de risc químic. Furgó que necessita de cinc bombers per funcionar i que, si a hores d’ara s’hagués d’activar, haurien d’esperar l’arribada d’un altre furgó de risc químic d’una província adjacent.

Per tot això, el PSC i Ciutadans proposaran al ple de Rubí que s'insti al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya a incrementar la plantilla de Bombers del Parc de Rubí - Sant Cugat - Castellbisbal i pujar el nombre mínim de bombers per fer les guàrdies a 6; renovar tot el material caducat i que encara està en ús, dotar el parc amb un camió escala, i planificar i pressupostar totes les places necessàries per cobrir les mancances que el cos de bombers afrontarà durant els propers anys. Concretament, proposen que s'augmenti el nombre d'efectius a 1.000 l'any 2022.

El grup parlamentari del PSC-Units també ha registrat al Parlament una proposta de resolució amb les demandes del Parc de Rubí que es recullen en la moció de suport que es debatrà al ple municipal del mes de gener.

El Conseller d'Interior va anunciar ahir un increment del 67% en el pressupost de 2019 destinat a infraestructures i material per al cos de Bombers

Ahir a la tarda el Conseller Miquel Buch va comparèixer davant la Comissió d'Interior del Parlament per anunciar la intenció d'incrementar un 67% el pressupost destinat a infraestructures i material per al cos de Bombers, elevant-lo fins als 53,2 milions d'euros.

Amb aquesta quantitat es preveu resoldre les mancances estructurals de personal, l'envelliment del parc mòbil i el dèficit de vehicles, el vestuari i el material operatiu i la renovació i el manteniment de les infraestructures. 

 

Participació