La manifestació contra l'obertura de Can Balasc serà el 14 de febrer

La Plataforma ho ha comunicat a través de les xarxes socials, fent una crida a la participació massiva

La primera gran manifestació contra l'abocador de Can Balasc, el 14 de febrer
La primera gran manifestació contra l'abocador de Can Balasc, el 14 de febrer | Marta Casas
Redacció
31 de gener del 2020
Actualitzat el 03 de febrer a les 10:58h
La Plataforma Rubí Sense Abocadors ha fet pública aquesta tarda la data de la mobilització que es va començar a preparar el passat divendres, en una reunió que va aplegar una setantena de persones al CRAC. La gran manifestació serà el 14 de febrer, i sortirà a les 17.30h de l'estació dels FGC.

La reunió convocada per la Plataforma Rubí Sense Abocadors per preparar i decidir les properes mobilitzacions de rebuig a la instal·lació del nou abocador de Can Balasc, després que la Generalitat hagi autoritzat de manera provisional atorgar l'autorització ambiental al promotor va ser "tot un èxit", segons els organitzadors.

Durant la trobada, es va explicar com estaven els tràmits jurídics pel què fa a la presentació d'al·legacions i la seva resposta, i es van plantejar diverses accions populars de mobilització, a més de recordar que és necessari recaptar fons per fer front als costos de l'acció legal. La majoria dels assistents era partidària de mobilitzar-se quan abans millor, preferiblement abans de la trobada entre el màxim representant de la Conselleria de Territori, Damià Calvet, i l'Ajuntament de Rubí per abordar la qüestió, prevista per al proper 18 de febrer.
 

Els grups de l'oposició al ple llueixen cartells contra els abocadors Foto: Carla Serra

 
 
La reunió va comptar amb la presència de regidors de la majoria de partits polítics de Rubí i un de Castellbisbal, representants de partits polítics amb presència o no al ple, de comunitats veïnals i educatives que es veuran directament afectades per l'obertura de l'abocador, a més de membres d'altres entitats polítiques, culturals, esportives i mediambientals de la ciutat.

No va comptar, en canvi, amb la presència de membres del Govern, que al ple d'aquest dimecres també van declinar lluïr, davant dels seus escons, un cartell amb el lema "No volem més abocadors", en un gest per "mantenir la neutralitat", segons ha pogut saber RubiTV.cat. Els propis organitzadors de la reunió del passat divendres van entendre la seva absència perquè "tot i el compromís que han adquirit per intentar impedir l'obertura de l'abocador, naveguen entre dues aigües i han de ser prudents", van explicar.