Rubí acull una jornada per debatre la gentrificació a la ciutat

L'activitat es farà dissabte a partir de les 10 h i inclourà un recorregut a peu i un taller

Redacció
07 de febrer del 2020
L'ateneu anarquista La Hidra, l'hort comunitari El Mirlo, Rubí Acull, el Comitè de Vaga 8 de Març, el club escolta Guspira i l’esplai l’Eixam han organitzat conjuntament una jornada contra la gentrificació. L’activitat inclou un recorregut a peu i un taller on s’explicarà com aquest fenomen, fins ara comú a les grans ciutats d'Europa, està afectant també a altres poblacions, una d'elles Rubí.

La gentrificació és un procés de transformació d'un barri antigament degradat o de classe baixa que acaba essent de classe mitjana-alt mitjançant un procés de restauració o modificació, tot incrementant-ne el valor i expulsant-ne la població original i reemplaçant-la per veïns de major poder adquisitiu.

Així doncs, aquest dissabte totes les persones interessades podran conèixer l'arribada d'aquest fenòmen a algunes zones de la ciutat de Rubí. 

El recorregut començarà a les 10 h, sortint de l’estació dels Ferrocarrils i farà set parades fins a arribar a la plaça del Doctor Guardiet, on es farà el taller.