CIVISME

El programa d'agents cívics ja compta amb un equip de vuit persones

Aquestes persones vetllen pel bon comportament de la ciutadania a la via pública

per RubiTV.cat, 11 de febrer de 2020 a les 11:50 |
Els nous agents cívics se sumen als altres quatre que ja treballen des de l'octubre | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Rubí ha presentat aquest dimarts al matí a quatre persones més que s'incorporen al programa d'agents cívics. El mes d'octubre de l'any passat es van donar a conèixer la Glòria, la Susanna, la Montserrat i la Mireia, que des de llavors han estat treballant per fomentar el civisme i el bon comportament dels rubinencs a la via pública, i ara s'hi sumen el Rubén, l'Immaculada, l'Eva i la Susanna. 

El Consistori ha contractat, a través d'un pla d'ocupació que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, aquestes quatre persones que es troben en una situació d'atur de llarga durada i amb dificultats per accedir de nou al mercat laboral. El contracte és de sis mesos de durada amb la possibilitat d'allargar-lo tres mesos més. De la mateixa manera que les altres agents cíviques, han rebut formació en àmbits com la mediació, la seguretat, parcs i jardins, tinença d'animals, salut pública i medi ambient.


La tasca de tot l'equip és informar i sensibilitzar dels beneficis del comportament cívic i, alhora, recollir les seves observacions de la ciutadania en relació amb l'estat de la via pública i traslladar-les al servei municipal corresponent.

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha rebut als quatre nous agents cívics a la sala de plens de l'Ajuntament i ha remarcat la importància del seu paper a la ciutat: "no només millorem la ciutat fent obres, la millorem cuidant-la i necessitem recordar cada dia que això depèn de tots i cadascuna de les persones que hi vivim".


L'horari de servei dels agents és de dilluns a divendres de 9 a 13 h, dimarts i dijous també de 15.30 h a 19 h, i dissabtes de 9 a 14 h, i fan visites regulars a les urbanitzacions per tal d'apropar-se a tota la ciutadania. 

 

Participació