MEDI AMBIENT

Rubí haurà d'implantar la Zona de Baixes Emissions abans de 2023

Aquesta mesura afecta a totes les ciutats de més 50.000 habitants

per RubiTV.cat, 11 de febrer de 2020 a les 17:30 |
Senyalització de la Zona de Baixes Emissions a Barcelona | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'arribada del 2020 va entrar en funcionament la Zona de Baixes Emissions (ZBE) en l'espai comprès entre la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral, i que engloba Barcelona -a excepció de la Zona Franca Industrial i el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes-, L’Hospitalet de Llobregat i la totalitat o part d'Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Això implica que els vehicles més antics i més contaminants que no comptin amb el distintiu de sostenibilitat ambiental de la Direcció General de Trànsit no poden circular per la ZBE els dies laborables entre les set del matí a les vuit del vespre, tot i algues excepcions.

La Zona de Baixes Emissions, però, també s'haurà d'implantar a Rubí abans de 2023, segons obliga la futura Llei de canvi climàtic. Així doncs, l'Ajuntament de Rubí haurà de delimitar una zona on es restringeixi l'accés als vehicles més contaminants i haurà de promoure els desplaçaments a peu i bicicleta, així com millorar la xarxa del transport públic, fomentant la seva progressiva electrificació.


Aquesta mesura afecta a totes les ciutats de més 50.000 habitants i, per tant, també s'haurà d'aplicar a alguns municipis propers a Rubí, com Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, Sabadell o Terrassa. De fet, el consistori egarenc, per exemple, ja ha començat a treballar en un projecte que dividirà la ZBE en set zones del centre de la ciutat. 

 

Participació