Es presenta el segon llibre de Romeva a Rubí un any després del judici del procés

"Des del banc dels acusats" és una "reflexió per reviure el que van ser els dies del judici, sempre amb una mica d'humor"

Aleix Villatoro i Joan Manel Treserras han estat els encarregats de presentar el llibre
Aleix Villatoro i Joan Manel Treserras han estat els encarregats de presentar el llibre | Cedida
Redacció
13 de febrer del 2020
Just un any després del judici del procés català al Tribunal Suprem, el Racó del Llibre ha acollit la presentació del segon llibre que ha escrit Raül Romeva, que està empresonat des del novembre de 2017. Des del banc dels acusats és un recull de dibuixos després de passar pels centres penitenciaris d'Estremera, Lledoners i Soto del Real. Aquests dibuixos, acompanyats de petits textos, són una manera d’expressar-se, de comunicar les seves conviccions i de recollir les impressions quan es viu privat de llibertat. 

La presentació ha anat a càrrec d'Aleix Villatoro, número 2 a la conselleria d'Exteriors, i el rubinenc Joan Manel Treserras, exconseller de cultura i mitjans de comunicació. Per ells, "a través dels dibuixos de Romeva hi ha aquesta aproximació al que va ser al judici des d'una mirada pròpia, i sempre amb una mica d'humor. Acaba sent una reflexión molt interessant per reviure el que van ser aquells dies, i esperem que aquells dies siguin sotmesos a judici, també". 

Aquest és el seu segon llibre polític que escriu des de la presó i, a diferència del primer, Esperança i llibertat, aquest és més dinàmic i està pres des d'una perspectiva més distant i caricaturista.

Tant per Villatoro com per Treserras, l'empresonament "no els ha debilitat, sinó que els ha fet més forts", i això demostra que el procés independentista no s'atura i segueix endavant. 
 

La presentació ha tingut lloc al Racó del Llibre Foto: Cedida