indústria

Simbiosi entre els polígons industrials de tres municipis del Vallès Occidental

Una iniciativa de Barberà, Sabadell i Sant Quirze per fomentar la cooperació

per RubiTV.cat , 15 de febrer de 2020 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els ajuntaments de Sabadell, Barberà i Sant Quirze, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han impulsat el projecte “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants”, perquè les empreses dels polígons industrials fomentin la cooperació amb l’intercanvi de materials, energia i aigua. 

D'aquesta manera, hi ha una eficiència dels recursos i es redueixen els costos dels processos de producció, a la vegada que redueix els residus i es treu profit d’alguns sobrants. Es tracta d'un projecte amb una doble vessant, econòmica, perquè millora la competitivitat empresarial i el creixement del teixit industrial, però també sostenible, perquè lluita contra els impactes ambientals i socials positius.


L’administració farà de mediador, identificant oportunitats, sensibilitzant les empreses i impulsant la cooperació entre elles. En el cas de Sabadell ha rebut una subvenció, de l'organisme supramunicipal de 22.334,40 euros.

Des de la seva posada en marxa de “Simbiosi Industrial, revaloritzem els recursos sobrants”, l’any 2014, s'han dut a terme més de 45 assessoraments tècnics especialitzats a les empreses amb potencial per desenvolupar accions simbiòtiques. 

 

Participació