energies renovables

48 empreses volen formar part del projecte d'autoconsum solar compartit RIC

Es tracta d'una prova pilot de gestió circular del polígon Can Jardí

per RubiTV.cat, 19 de febrer de 2020 a les 11:00 |
Plaques solars | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Rubí, a través de la iniciativa Rubí Brilla, ha impulsat el primer concurs privat per a l'autoconsum solar compartit per a empreses de la ciutat, una convocatòria emmarcada dins la prova pilot de gestió circular del polígon Can Jardí, i que duu el nom Rubí Indústria Circular (RIC). Es tracta del primer projecte d'autoconsum solar compartit en l'àmbit industrial de l'estat espanyol.

Fins al moment ja hi ha un total de 48 empreses que estan interessades en instal·lar sistemes d'autoconsum solar individuals o bé compartits per empreses de Rubí. De fet, l'autoconsum compartit és la principal eina per canviar l'actual model energètic, que es basa en un sistema centralitzat, fòssil i infinit, i l'agregació de diferents empreses al projecte permetrà una reducció de costos energètics, a més de possibilitar sinergies entre elles. La legislació vigent (RD 244/2019) permet l’autoconsum de repartiment estàtic que obre la porta a les comunitats energètiques i dona solucions a aquelles empreses que disposen de molt d’espai en coberta i poc consum.


Fins al dia 29 de febrer, les empreses que vulguin poden fer propostes per participar en el concurs. Aquí trobareu tota la informació. El resultat del procés de recepció es donarà a conèixer el 16 de març, d'on en sortiran tres empreses finalistes, que hauran de defensar les seves candidatures el dia 27. La resolució del procés es farà pública el dia 17 d'abril.

Aquest projecte s’està fent al polígon rubinenc de Can Jardí però en el cas de l’energia solar hi participen 13 empreses de Can Jardí, Cova Solera, Rubí Sud i Ca N’Alzamora.​

 

Participació