L'Escola Montessori organitza una jornada Tinkering i Cultura Maker per a educadors i estudiants

Les incripcions per poder participar en la joranda del 14 de març ja estan obertes

Un alumne aprenent a l'espai 'TinkerLab'
Un alumne aprenent a l'espai 'TinkerLab' | Escola Montessori
Redacció
20 de febrer del 2020
Fa tres anys, l’Escola Montessori de Rubí va iniciar una aliança amb el CIM de la UPC, una fundació dedicada a la tecnologia i les eines més actuals i pionera en impressió 3D que, a part de donar suport logístic a l'escola, proporciona formació al professorat perquè pugui oferir aquest innovador projecte d'ensenyament als seus alumnes. 

Al llarg d’aquests tres cursos, l’escola ha anat incorporant el coneixement del CIM en les pràctiques d’aula, apropant l’alumnat a un aprenentatge en l’àmbit de la tecnologia d’alt nivell i facilitant el contacte amb professionals, els quals amb la seva expertesa i professionalitat els han situat en un entorn STEAM.

Fruit d’aquesta col·laboració neix la TinkerLab, un espai que introdueix innovadors models d'aprenentatge on les mans prenen el protagonisme. Ara, el centre educatiu donarà a conèixer aquest espai en una jornada Tinkering i Cultura Maker, que tindrà lloc el 14 de març a partir de les 9.30 h, mitjançant tallers pràctics i diverses formacions. Les activitats estan destinades a educadors i estudiants i aniran a càrrec de Conxita Gimeno, directora de l'Escola Montessori; Felip Fenollosa, director general del CIM UPC; Cristina Simarro, investigadora del grup ACELEC; i Mar Camacho, directora general d'Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d'Educació. 

Al llarg de la jornada matinal els assistents podran participar en set tallers diferents i coneixeran les característiques de les propostes Tinkering, el seu potencial d’aprenentatge i de com es pot extreure’n el màxim de profit a les aules d’infantil i de primària en el marc de la conferència El Tinkkering a l'aula.

Les inscripcions ja estan obertes i les persones interessades es poden apuntar omplint aquest formulari fins el dia 6 de març.