ple municipal febrer 2020

Dues protestes coincidiran amb el ple municipal d'aquest dijous

La Plataforma Rubí Sense Abocadors torna a cridar la ciutadania a sortir als carrers, en una concentració que coincidirà amb la comunitat educativa de l'Escola del Bosc

per Marta Casas, 24 de febrer de 2020 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La plaça de l'Ajuntament de Rubí és l'escenari de moltes accions reivindicatives, i més encara quan a l'interior de l'edifici s'hi està celebrant un ple, cada darrer dijous de mes. Aquest dijous, a la plaça hi coincidiran dues concentracions de protesta: la de la Plataforma Rubí Sense Abocadors, que va aconseguir aplegar prop de dues mil persones el divendres, 14 de febrer, en una manifestació fins a la seu de l'empresa que vol obrir l'abocador de Can Balasc; i els pares i mestres de l'Escola del Bosc, que reivindiquen d'una vegada per totes la construcció d'aquesta escola, que encara està en barracons.La plataforma dels contraris a l'abocador, que aplega entitats de diversos àmbits de la ciutat, ha estat molt activa en les darreres setmanes reclamant a les administracions que no autoritzin l'abocador, i tornaran a fer-ho a les portes del consistori a partir de les 17h.

Des que es va fer pública la resolució provisional favorable a atorgar l'autorització ambiental a l'empresa gestora, la Plataforma ha fet una crida a la mobilització als carrers, mentre esperen la resposta a les al·legacions presentades als diversos tràmits presentats a la Generalitat i l'Ajuntament - que al mateix temps espera un informe de l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada - va rebre la sol·licitud de l'empresa per tal de suspendre temporalment la tramitació de la llicència per obrir l'abocador a l'espera que ambdues administracions es posin d'acord sobre la necessitat, o no, de l'autorització ambiental.


L'Escola del Bosc, deu anys en barracons, i "farta de promeses"

També a les 17h, l'Associació de Famílies de l'Escola del Bosc ha convocat la ciutadania a protestar i reclamar a la Generalitat la construcció d'aquesta escola, ja que no apareix als pressupostos d'inversions de la Generalitat en matèria d'Educació. A través de les xarxes socials, asseguren estar "cansats d'esperar" i han decidit "plantar-se" davant les promeses incomplertes.
 
La reivindicació de l'Escola del Bosc ve d'anys enrere, però en els darrers dos hi ha hagut diverses situacions que han donat esperances a la comunitat educativa. A finals del 2018 l'Ajuntament de Rubí, en el marc d'una visita del Conseller d'Educació, Josep Bargalló a les instal·lacions, es va comprometre a avançar els diners per a la construcció del nou edifici, mitjançant la signatura d'un conveni, però les dues administracions no s'han posat d'acord per motius que encara es desconeixen, i per això la nova escola no està projectada.

El Departament d'Educació, per la seva banda, va publicar el març de 2019 un llistat d'escoles que tindrien nous edificis, on no apareixia l'Escola del Bosc. Davant la notícia, el Director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, es va reunir amb l'alcaldessa per assegurar que continuaven treballant perquè el nou edifici de l'escola fos "una realitat".

En el mateix sentit s'expressava el Conseller Bargalló just l'endemà, en el marc d'una visita a la ciutat convidat per ERC. De fet, aquesta va ser la resposta que es va proporcionar al grup parlamentari de Ciutadans quan va presentar una proposta de resolució a la Comissió d'Ensenyament del Parlament el novembre de 2019 reclamant la construcció de l'escola, una proposta que va quedar aprovada.

Rubí per la Pau dedica la seva concentració habitual del darrer dijous de mes a l'Iraq

Cada darrer dijous de mes, i coincidint també amb el ple, la plataforma Rubí per la Pau convoca una concentració per reflexionar i debatre sobre alguna qüestió. Aquest dijous, a les 19h, la concentració estarà dedicada a l'Iraq, i a veure les conseqüències de la invasió dels Estats Units dissent anys després.

La concentració comptarà amb la presència i els parlaments de Hanan Jasim Khammas, una refugiada iraquiana.

 

Participació