El Consell Local per la República de Rubí es presentarà oficialment el 12 de març

L'entitat farà una crida a inscriure's al Registre Ciutadà de la República

El Consell Local per la República es constituirà el 12 de març
El Consell Local per la República es constituirà el 12 de març | Marta Casas
26 de febrer del 2020
El Consell Local per la República de Rubí ja té data de presentació oficial: el proper 12 de març, en un acte públic al Casal Popular de Rubí. Després de la signatura de la Declaració el passat 22 de desembre, els impulsors han explicat que el Consell s'ha constituït com a entitat, amb uns estatuts propis, per poder començar a funcionar i realitzar activitats a la ciutat, tot i que encara no tenen res previst.

La idea dels Consells Locals per la República és que comencin a funcionar en xarxa, tant interterritorial com amb el Consell per la República de Waterloo, però ja que la implementació al territori és desigual, han optat per la fórmula de constituir-se com a entitat.

Aquests Consells tenen una voluntat d'esdevenir una eina "molt transversal", aplegant persones de diverses sensibilitats polítiques, per ser un "moviment ampli" però fugint de ser una "plataforma de partits", ja que és un moviment que "neix de la societat civil". L'objectiu: posar en funcionament la República Catalana, a través de diverses accions i comissions de treball que treballaran especialment "de manera virtual i digital". El primer repte serà convidar a totes els ciutadans i entitats del municipi a inscriure's al Registre Ciutadà de la República.

La presentació oficial del Consell Local per la República de Rubí serà el 12 de març a les 19h al Casal Popular, en un acte obert a tothom.

"Ara és l’hora dels Consells Locals per la República Catalana!", la crida del Consell a la ciutadania de Rubí

Per tal de donar-se a conèixer i fer una crida a la participació de la ciutadania de Rubí, el Consell Loal per la República de la ciutat ha adreçat un escrit a tota la població, que reproduïm a continuació, i que expliquen el context que l'ha fet néixer i els objectius que persegueix:

Mesures excepcionals per a moments excepcionals. En els temps que ens han tocat viure, amb una Generalitat intervinguda i un estat de dret qüestionat contínuament, el poble s’ha vist més polititzat que mai i cridat a intervenir. En aquest context històric es constitueixen els Consells Locals per la República, amb l’objectiu de difondre, defensar i culminar el projecte català.

Com ja tots sabem, la política requereix de proximitat i per això ens orientarem a treballar al territori al costat dels ciutadans. El proper 12 de març constituirem oficialment el Consell Local de Rubí en un acte al Casal Popular on esperem comptar amb tots els rubinencs i rubinenques que vulguin alçar la veu i treballar pel seu poble i per la República Catalana.

El nostre compromís és mantenir-nos oberts i a disposició de tothom, recollir totes les peticions i opinions i convertir Rubí en la millor versió d’ell mateix.

Vine! Ho tornarem a fer!

Grup Impulsor del Consell Local per la República Catalana a Rubí