escola del bosc

L'Escola del Bosc reclama la construcció de l'edifici després de 10 anys en barracons

El director de l'Escola, Ricard Vega: "Estem farts d'esperar, ens ho hem guanyat"

per Marta Casas, 27 de febrer de 2020 a les 18:30 |
L'Escola del Bosc reclama la construcció del nou edifici | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Desenes de membres de la comunitat educativa de l'Escola del Bosc de Rubí, situada a Ca n'Oriol, han protestat aquesta tarda davant les portes de l'Ajuntament mentre s'estava desenvolupant el ple municipal corresponent al mes de febrer.

Pares, alumnes i professors han convocat una sorollosa protesta a la plaça de l'Ajuntament, per reclamar la construcció de la seva escola, que porta deu anys en barracons. Per al director, Ricard Vega, la situació és "inadmissible", i diu que estan "farts d'esperar". "Ens ho hem guanyat", assegura.


L'Escola del Bosc es va projectar ara fa deu anys, i segons explica Vega, "les obres estaven fins i tot licitades", però per un canvi de govern es va tirar enrere, i mai s'ha tornat a projectar ni pressupostar. Respecte a la proposta de l'Ajuntament per avançar els diners per a la seva construcció, mitjançant un conveni amb la Generalitat, el director confirma que "tenen contactes", però que la signatura d'aquest conveni no es tanca perquè quedarien "serrells" per acabar-lo de tancar.

El que demana el director, a més de les famílies dels alumnes, és "que seguin i arribin a un acord d'una vegada per totes", perquè no poden continuar així. L'escola té més de 300 alumnes de primària.


Mònica Guzman, mare d'un alumne, explica que les instal·lacions "no són les adequades", i que no tenen espai per dur a terme totes les activitats amb normalitat, malgrat el gran esforç que hi posen els mestres i educadors. També explica que hi ha problemes de filtracions, per exemple, i posa en qüestió que "els lavabos passessin una inspecció de sanitat" en l'estat que es troben ara mateix, entre d'altres.

 

Participació