Entra en vigor la T-Familiar: vuit viatges multipersonals entre Rubí i Barcelona per 19€

El bitllet és una de les novetats del nou sistema tarifari de l'ATM pel 2020

Estació de FGC de plaça Catalunya.
Estació de FGC de plaça Catalunya. | Adrià Costa
LaTorre
02 de març del 2020
Una de les novetats tarifàries que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va plantejar per aquest 2020 va entrar en vigor aquest diumenge 1 de març. Es tracta de la T-Familiar, un bitllet multipersonal de vuit viatges que pretén ser un reclam per les famílies de fora de l'Àrea Metropolitana que viatgin esporàdicament a Barcelona.

En el cas del trajecte Rubí-Barcelona, estipulat en dues zones, el bitllet té un preu de 27 euros, pel que cada viatge surt per un preu aproximat de 2,3€. Es tracta d'un bitllet més car, en proporció, que altres bitllets, i és que en el cas de la T-Casual (antigament coneguda com a T-10), el viatge entre les dues ciutats surt per 2,4€. Tot i així, aquesta última és d'ús ipersonal.  Pel que fa al bitllet senzill, té un preu de 3,40€.

La T-Familiar va donar resposta a les queixes de diversos col·lectius per l'augment de preu d'unes tarifes que volien fidelitzar l'usuari fent personal i intransferible la T-Casual i baixant els preus de la T-Jove i la T-Usual (antiga T-Mes). El nou bitllet podrà ser utilitzat per fins a quatre persones a l'hora (amb avantatges de família nombrosa per famílies de més de dos fills) i vàlida per un mes.