urbanitzacions

Veïns per Rubí denuncia l'estat general de les urbanitzacions i reclama més inversió

La formació recorda que el ple es va comprometre a destinar un 15% del pressupost ordinari

per RubiTV.cat, 4 de febrer de 2019 a les 18:55 |
El manteniment dels talussos a Can Barceló és deficient, segons Veïns per Rubí | Veïns per Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Veïns per Rubí ha valorat aquest matí l'estat actual de les urbanitzacions de la ciutat, que consideren que és "molt deficient" a nivell de neteja, serveis i manteniment. Una situació que, al parer de la formació d'independents es dona a tota la ciutat, però que a les urbanitzacions "es magnifica".

Alguns exemples del "greuge comparatiu" que pateixen les urbanitzacions respecte altres barris de Rubí son la manca de servei universal de Correus a Sant Muç, o el fet que a Can Barceló no arribi el transport públic, entre d'altres més generals com els serveis de manteniment, telecomunicacions, equipaments, presència policial o la recollida de residus.


A totes aquestes mancances cal afegir-hi les dificultats que han patit els veïns de les urbanitzacions, i concretament a Can Barceló, arrel de les pluges del passat 15 de novembre.

Sònia Gómez, veïna d'aquesta urbanització, ha explicat la manca de manteniment als talussos que envolten gran part del barri, i que va provocar que els veïns quedessin incomunicats durant hores; el mal estat de les voreres, els sots que hi ha als carrers i que resulten perillosos per als ocupants dels vehicles que hi circulen, la manca d'equipaments o l'existència d'un sol parc infantil, "minúscul".


La manca de transport públic, que no entra dins l'urbanització, fa que els veïns hagin de caminar una mitjana de dos quilòmetres des de la part amb més concentració d'habitatges des de la parada d'autobús més propera, al camí d'Ullastrell.

Veïns per Rubí ha aprofitat la visita a la urbanització de Can Barceló per tornar a reivindicar que es destini un 15% del pressupost d'inversions del pressupost ordinari per a urbanitzacions. El ple municipal va aprovar per unanimitat una moció en aquest sentit, però des de la formació d'independents lamenten que el govern municipal no es contempla.

 

Participació