Joan Manuel Tresserras explica com la tecnologia 5G ens canviarà la vida

La conferència sobre el "big data" tanca el cicle "Les tecnologies de la intel·ligència artificial" de l'AEUR

Joan Manuel Tresserras explica com la tecnolgia 5G ens canviarà la vida
Joan Manuel Tresserras explica com la tecnolgia 5G ens canviarà la vida | Montse Sànchez
Redacció
04 de març del 2020
Joan Manuel Tresserras va tancar, el passat dilluns, el seminari Les tecnologies de la intel·ligència artificial, de l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí, amb una conferència sobre el big data, que va fer petita la sala de l'Ateneu.

En una primera part, va fer una revisió de l'evolució de la comunicació a les diverses èpoques històriques de la humanitat fins a l'actualitat amb els diferents canals de comunicació convencionals (diaris, ràdios, televisions, xarxes socials), que han anat ampliant la quantitat de dades que rebem els lectors i que, de vegades, porten el perill d'aïllar qui les rep en la seva zona de confort, fins arribar a fer que només es comuniquin amb persones que tenen el mateix pensament.

Després, va parlar de les grans quantitats de dades, el que s'anomena big data, que els usuaris hem cedit a algunes empreses i que permet, mitjançant el seu tractament, amb algoritmes, personalitzar l'oferta de productes i també d'idees.

Finalment, en la tercera part, Tresserras va tocar les característiques de la tecnologia 5G per a la transmissió de dades, ja que la gran velocitat d'aquesta xarxa i la seva poca latència permet noves funcionalitats, com l'assistència a la conducció o la telemedicina.

En conclusió, el doctor en Ciències de la Informació assegura que ens espera un canvi a les formes de vida en tots els àmbits, amb el suport als sentits, realitat augmentada, amb el control de la salut, pròtesis intel·ligents i a les relacions socials i econòmiques.

El 9 de març, propera conferència de l'AEUR a l'Ateneu

L'Aula d'Extensió Universitària ja ultima els detalls de la programació del tercer trimestre del curs, i encara té tres activitats programades per aquest mes de març. La primera serà el proper dilluns, dia 9: la conferència Femninisme, violències i vida quotidiana, en parlem?, a càrrec de l'activista feminista Betlem Cañizar. La conferència serà a l'Ateneu a les 18h.

Per al 19 de març, la darrera sortida del trimestre, que serà una ruta guiada pel Reus modernista i finalment, una conferència sobre les conseqüències del Brexit, el dilluns 23 de març a la Biblioteca (19h).