8-M

La bretxa salarial a Rubí és del 21%

Al Vallès, Sant Cugat i Cerdanyola es troben al capdavant amb el 32,01% i 29,1%, respectivament

per Albert Hernàndez, Sabadell | 4 de març de 2020 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat UGT Vallès Occidental ha recordat, en el marc de la setmana del Dia Internacional de la Dona, i amb dades de 2019 de l'Informe dels salaris al Vallès, elaborat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que a la comarca és del 24,8% i a Catalunya del 23,03%. A Rubí, és del 21%. Els registres en aquesta matèria al Vallès es concentren a Sant Cugat, on és del 32,01%, remarcant que en aquest municipi "ja hi ha uns sous alts". L'altre localitat amb un índex elevat és Cerdanyola, que registra el 29,1%.

La responsable Formació i Polítiques d’Igualtat del sindicat a la comarca, Montse Gonzàlez, ha apuntat alguns aspectes que afecten com "tenir fills" i que, com ha subratllat, suposen un "impediment o abandonament" de la feina, especialment a partir dels 25 anys i que s'incrementa "fins al 31% més enllà de la trentena d'anys". 


Gonzàlez també ha mencionat que la bretxa entre jornades completes i parcials és diferent a la demarcació, amb un 26,7% i 17,8%, respectivament. En aquesta línia ha comentat que les xifres poden ballar en funció del sector, així, per exemple, en les administratives por ser del 30%.    

Per això, el secretari general UGT Vallès Occidental, Jose Luis Fernández, ha reclamat que "per mateixa feina, mateix salari". Ha posat especial èmfasi en la "temporalitat" que pateixen les dones i ha exigit el compliment "de la llei d'igualtat a les empreses", a la vegada que ha recordat l'existència de la llei de mesures d'urgència per a la garantia de la igualtat als llocs de treball i la necessitat "d'un canvi de cultura", ha finalitzat. 

 

Participació