CCOO denuncia que l'Ajuntament de Rubí porta dos anys amb el Pla d'Igualtat caducat

El sindicat afirma que, quan Inspecció de Treball els va citar, l'Ajuntament no s'hi va presentar

Membres del sindicat fan acte de presència a la lectura del manifest institucional pels drets de les dones
Membres del sindicat fan acte de presència a la lectura del manifest institucional pels drets de les dones | Marta Casas
Redacció
06 de març del 2020
Actualitzat a les 15:08h
La secció sindical de CCOO de l'Ajuntament de Rubí ha reclamat al govern municipal "negociar, aprovar i aplicar" un nou Pla d'Igualtat Intern, ja que el darrer va ser aprovat el 26 de març de 2015 i, atès que només té una vigència de tres anys, ja porta gairebé dos anys caducat.

Aquesta era una eina, segons explica el sindicat, "que volia impulsar una organització de treball igualitària a l'ajuntament", amb un total de 30 accions.

CCOO assegura, en un comunicat, que "a banda que mai es va convocar la Comissió de seguiment del Pla, tot i ser demanat de forma reiterada per part del sindicat, del total d'accions només se n'han impulsat una desena, i cap d'elles relacionada amb la representativitat de les dones, la igualtat d'oportunitats, les condicions laborals o la conciliació de la vida laboral, personal i familiar".

El sindicat, a més, fa responsable del fet que no existeixi encara aquest nou Pla d'Igualtat perquè han sol·licitat la constitució de la comissió negociadora per diverses vies des del mes de març de 2018, i en no obtenir resposta, ho van denunciar a Inspecció de Treball. Aquest organisme va citar CCOO i l'Ajuntament el passat setembre de 2019, però l'Ajuntament de Rubí no s'hi va presentar.

Finalment, Comissions Obreres recorda que el mes de novembre de 2019 es va aprovar en seu plenària una moció en què s'acordava que els agents implicats en el Pla d'Igualtat intern es trobarien abans del mes de febrer, cosa que no s'ha complert. "No deixa de sorprendre que un consistori que fa unes setmanes era convidat d'honor a l'entrega dels Premis Sofia Novoa Ortiz per la Diputació de Pontevedra per reconèixer l'impuls de les polítiques feministes a Rubí, no negociï, aprovi i implementi polítiques igualitàries internament", diu el comunicat de CCOO.

RubiTV.cat s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament per demanar sobre aquesta qüestió, però encara no ha rebut resposta.