Acord per construir l'Escola del Bosc

L'Ajuntament de Rubí va anunciar ahir que la signatura del conveni i les condicions es farien "tan aviat com sigui possible"

Imatge d'una protesta davant de l'Ajuntament per la construcció de l'Escola del Bosc
Imatge d'una protesta davant de l'Ajuntament per la construcció de l'Escola del Bosc | Marta Casas
Redacció
05 de març del 2020
L'Ajuntament de Rubí va anunciar ahir a la nit que havia arribat a un acord amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per la construcció de l'Escola del Bosc. Aquest acord es concretarà en la "imminent signatura" del conveni corresponent, que fa mesos que estava encallat, i que concretarà els terminis de la inversió. La reunió entre l'alcaldessa i el Director General de Centres Públics de la Generalitat de Catalunya, Josep González, va tenir lloc el dimarts, i tan aviat com sigui possible ambdues administracions faran públiques les condicions de l'entesa i el conveni.

L'Ajuntament aportarà el 10% del total de l'obra (entre projecte, licitació i construcció), que tindrà un cost aproximat de 4 milions d'euros. Rubí abonarà aquest 10% en diferents terminis i segons la planificació econòmica del Consistori. L'execució de l'edifici anirà a càrrec d'Infracat (antic GISA).

El nou edifici de l’Escola del Bosc tindrà capacitat per encabir una línia d'alumnat, però la construcció permetrà incorporar nous espais en funció de les futures necessitats del centre. La redacció del projecte inclourà un procés participatiu perquè la comunitat educativa de l’escola pugui prendre part en el procés de decidir com seran els espais educatius del nou edifici.