1 de 10
8 de març

Comunicat de les periodistes rubinenques

En resposta al comunicat de premsa emès pel Comitè de Vaga del 8M de Rubí

per RubiTV.cat, 6 de març de 2020 a les 12:45 |
En resposta al comunicat de premsa emès per l’Assemblea Feminista de Rubí:

Les periodistes rubinenques volem manifestar que donar per fet que els mitjans de comunicació som partidistes i tendenciosos és atemptar contra la nostra ètica i professionalitat.


Tenint en compte que els mitjans locals tenim recursos humans i tècnics limitats, donem cobertura a tota la informació que generen els col.lectius rubinencs gràcies a la nostra dedicació i responsabilitat.

Aprofitem la situació per visibilitzar les enormes dificultats que ens trobem per cobrir algunes informacions de determinats col.lectius que ens prejutgen, ens exigeixen com hem de fer la nostra feina i posen traves a accedir a actes, fer entrevistes o declaracions.


El col.lectiu de periodistes a Rubí és especialment sensible a les  reivindicacions feministes ja que les dones representem el 83% de la professió.

Per tot plegat, aquest any i per primera vegada, els mitjans de comunicació locals no cobrirem els actes del Comitè feminista del 8 de març en senyal de protesta i per reivindicar la feina que fem amb pluralitat, rigor i independència.

Marta Cabrera, Cristina Carrasco, Núria Hueso, Marta Casas, Lara López, Malena Manobens, Lidia Martín, Lídia Juste, Belén Tierno, Patri Díaz, Pamela Martínez, David Garcia, Toni Bravo i Francisco Lara.

Comunicat de premsa del comitè de vaga del 8M a Rubí

"Sabem que els mitjans de comunicació són partidistes i tendenciosos, que utilitzen un llenguatge sexista que ajuda a mantenir els estereotips heteropatriarcals i les heteronormes. Sabem que els mitjans busquen el moment, les paraules i les imatges que puguin captar més audiència. Sabem que les notícies tenen importància en funció de l’època i que després se n’obliden. El Moviment Feminista no lluita només pel 8 de març, es manté actiu tot l’any i poques vegades són recollides les seves accions i reivindicacions fora d’aquestaèpoca.

Per tot el que s’ha exposat considerem necessari, el comunicat que facilitem a continuació:

Les dones del Comitè Feminista del 8 de març de Rubí comuniquem que a la ciutat se celebraran dues manifestacions, una NO MIXTA, el 7 de març, convocada a les 20 hores a la plaça de l’estació i una altra MIXTA, el 8 de març, convocada a 18 hores a la plaça del mercat municipal.

Exigim a la premsa que a la NO MIXTAs’enviïn només REPORTERES. Exigim que a totes dues manifestacions es compleixin les següents normes per tal de garantir la seguretat i respecte de totxs:
- No entrevistaran a cap persona que participi de la manifestació.
- No captaran imatges de prop, ni de cara, ni aïllada d’esquenes, només plànols generals a on sigui impossible el reconeixement de ningú.

Des del comitè es proporcionaran els dos manifestos unitaris per publicar així
com, aquelles imatges fetes i decidides per l’Organització.

COMITÈ FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ"

 

Participació