L'Ajuntament retirarà les darreres plaques amb simbologia franquista de la ciutat

Encara hi ha onze edificis on es poden veure aquestes plaques, que seran substituïdes per d'altres merament identificatives

Rubí retirarà la darrera simbologia franquista
Rubí retirarà la darrera simbologia franquista | Ajuntament de Rubí
Redacció
10 de març del 2020
Actualitzat el 11 de març a les 9:53h
L'Ajuntament de Rubí començarà a retirar properament les plaques amb simbologia franquista que romanen a les façanes, un dels compromisos adoptats per la Taula Local de Memòria Històrica que es va constituir ara fa un any. Tot i que a la ciutat no hi ha cap carrer o plaça amb nomenclatura vinculada al franquisme, encara hi ha 11 edificis amb plaques amb simbologia franquista a les seves façanes.

Ara, les comunitats de propietaris d'aquests edificis, als carrers de Lumière, Miquel Servet, Lluís Ribas, Joan Maragall i Primer de Maig rebran una carta de l'Ajuntament anunciant-los la retirada de les plaques, i si en un termini de 30 dies no contesten oposant-se a aquesta actuació, les plaques seran substituïdes per d'altres merament identificatives.

La substitució d’aquests elements dona compliment a la Llei de memòria històrica, 52/2007, de 26 de desembre, segons la qual les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra civil i de la repressió de la dictadura.

“Amb la substitució d’aquestes últimes plaques donarem compliment a la llei però, sobretot, farem un acte de justícia cap a les persones represaliades durant la Guerra civil i el franquisme”, ha subratllat el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro Cano.